Kevin Durant, prvi strelec lige, je zadel 42 točk za zmago ekipe Oklahoma City Thunder nad Houston Rockets s 106:98. Durant je zadel 12 od 22 metov iz igre, od tega pet od osmih trojk in 13 od 16 prostih metov, imel je še pet skokov in štiri podaje. Oklahoma se je s tem izenačila z Indiano na drugem mestu lige in zaostaja le za San Antoniom. Vsa tri moštva imajo po 47 zmag, San Antonio pa 16 porazov, enega manj od preostalih tekmecev v boju za prednost domačega igrišča v vseh fazah končnice lige.

Indiana je ugnala Boston Celtics s 94:83, San Antonio pa Chicago Bulls s 104:96. Argentinec Manu Ginobili je bil v začetni peterki San Antonia, za sedmo zaporedno zmago svoje ekipe, ki je vodila tudi za 32 točk, pa je zadel 22 točk. Dve manj je zadel Francoz Tony Parker, od tega 16 v prvi četrtini, Kawhi Leonard pa je dodal 16 točk in devet skokov. Biki so v nedeljo po dveh podaljških premagali Miami, branilce naslova, vendar so bili tokrat brez možnosti za uspeh.

San Antonio je najboljša ekipa na zahodnem delu lige, Indiana pa na vzhodnem. Za slednjo je David West zadel 24 točk, Andrew Bynum pa je po prihodu iz Clevelanda odigral prvo tekmo v dresu Pacers in zbral osem točk in deset skokov. Jordan Crawford, ki je v igro vstopil s klopi (19 točk) in Avstralec Andrew Bogut (15 točk, 10 skokov) sta vodila Golden State Warriors, ki so za peto zaporedno zmago doma povsem nadigrali Dallas Mavericks (108:85).