Slovenski branilec je za nov klub zaigral v zadnjih treh krogih rednega dela, ki ga je Sassari sklenil s tremi zmagami, slovenski košarkar pa je v igro prihajal s klopi. Sassari je v rednem delu sezone dobil 22 tekem, izgubil pa je osemkrat, kar mu je prineslo drugo mesto, zaostal je le za ekipo Camberio Varese.

Moštvo Sanija Bečirovića se sedaj v končnici za naslov prvaka v četrtfinalu na štiri zmage meri s Cantujem, ki je bil v letošnji sezoni v prvem delu evrolige nasprotnik Union Olimpije, zmaji pa so ga obakrat premagali. V dvoboju so košarkarji Sassarija velik favorit, kar so potrdili tudi na prvi tekmi, ki so jo včeraj dobili z 90:70.

Velik delež k visoki zmagi pa je prispeval tudi Bečirović, ki je imel znova vlogo rezervista, a je v zgolj 13 minutah temeljito napolnil svojo statistiko. Košarkar, ki je tudi na širšem seznamu slovenskega selektorja Božidarja Maljkoviča za nastop na septembrskem eurobasketu, je ob odličnem metu (3/3 za dve, 2/3 za tri, 3/3 prosti meti) dosegel 16 točk, s čimer je bil drugi strelec ekipe, zbral pa je tudi 5 podaj, 3 skoke in 3 ukradene žoge, kar mu je prineslo statistični indeks 25, najboljšega na tekmi.

Nekaj uspešnih akcij Sanija Bečirovičć si lahko ogledate v spodnjem videu: