Barcelona, ki ji v domačem prvenstvu letos ne gre najbolje, je na krilih Juana-Carlosa Navarra zmagala s 96:89 in Realu prizadejala prvi poraz v prvenstvu, a kraljevi klub kljub temu ostaja trdno na prvem mestu, medtem ko so Katalonci z izkupičkom 8 zmag in 7 porazov šele na sedmem mestu.

Glavno ime včerajšnjega košarkarskega “el clasica“ je bil Navarro, ki je iz igre zgrešil le enkrat. Za dve točki je metal 7/8, za tri točke pa je zadel vseh pet metov. Tudi pri prostih metih je bil nezgrešljiv (4/4), večer pa je končal pri 33 točkah, šestih skokih in treh asistencah. Slovenski reprezentant Erazem Lorbek je na parketu preživel 23 minut, z 9 točkami je bil tretji strelec Barcelone, v statistiko pa je vpisal še 3 skoke in podajo. V vrstah Reala je bil najbolj razpoložen Rudy Fernandez, dosegel je 18 točk, ki jim je dodal še 5 skokov in 2 podaji.

Gran Canaria, za katero igra Uroš Slokar, je včeraj z 80:50 razbila Juventud, slovenski reprezentant pa je v 15 minutah dosegel 8 točk ter imel še 6 skokov in blokado. 8 točk je sinoči v svojo statistiko vpisal tudi Zoran Dragić, ki je z Unicajo Malago izgubil v Valencii (64:82).

Real je po 15 krogih kljub prvemu porazu še vedno daleč pred vsemi, saj ima druga Caja Laboral tri poraze, četrti Pamesa in Slokarjeva Gran Canaria pa sta izgubili že štirikrat.