Potem ko je s seznama že pretekli konec tedna zaradi hudega zloma noge odpadel zvezdnik Indiane Paul George, se je selektor po poročanju tiskovne agencije AP odrekel še Johnu Wallu, Bradleyju Bealu in Paulu Millsapu.

Wall je 22-letni organizator igre pri Washington Wizards, ki je bil leta 2010 na naboru lige NBA izbran kot prvi, vse odtlej pa si je prislužil tudi štiri nastope na tekmi All-Star. Od reprezentance se je poslovil tudi njegov klubski soigralec Beal, tretji izbor na naboru leta 2012, ki se lahko pohvali s 40-odstotnim metom za tri točke v pretekli sezoni. Od omenjene trojice je sicer košarkarskim navijačem še najbolje poznan Millsap. Devetindvajsetletni zvezdnik Atlante je v zadnji sezoni za svoje moštvo v povprečju dosegel 17,9 točke na srečanje.

Na spisku ameriške reprezentance so tako ostali še : Derric Rose (Chicago Bulls), Kyle Irving (Cleveland Cacvaliers), Kevin Durant (Oklahkoma City Thunder), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), James Harden (Houston Rockets), Steven Curry in Clay Thompson (oba Golden State Warriors), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Gordon Hayward (Utah Jazz), Chandler Parsons (Dallas Mavericks), Kenneth Faried (Denver Nuggets), Demar DeRozan (Toronto Raptors), Damien Lillard (Portland Trail Blazers), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Andre Drummond (Detroit Pistons) in Mason Plumlee (Brooklyn Nets).

Američani bodo drugi del priprav pričeli 14. avgusta v Chicagu, 26. avgusta, štiri dni pred pričetkom prvenstva, pa se bodo na Kanarskih otokih na prijateljski tekmi pomerili tudi z izbrano vrsto Slovenije.