Da bi dobili vtis, kaj pomeni biti zvezdnik, je pot onkraj luže naravnost nujna. Če že kje, so namreč prav na tej celini mahnjeni na zvezdnike, pa najsi gre za akterje iz sveta filma, glasbe ali športa. In preprosti fant iz Kosez je veliki zvezdnik, pa čeprav tega s svojim načinom življenja nikoli ne pokaže. Da bi razmetaval denar za razkošno vilo, avtomobil najprestižnejše znamke ali potovanja v prvem razredu – kot počnejo njegovemu statusu enaki – pri njem ne pride v poštev, raje si vzame čas ter neumorno deli avtograme in se pogovarja z navijači, saj se zaveda, da so prav oni tisti, zaradi katerih gre karavana dalje.

Zato smo lahko ob dobrih novicah, ki so povezane z Gogijem, tudi sami veseli, saj gre za fanta z lastnostmi, ki si jih želi tako vsaka mama kot tudi tašča. Ob zadnji še vroči novici – postal je košarkar lige NBA, ki je v sezoni, ki še vedno traja, pokazal največji napredek – pa je veselje še toliko večje. Sezono je namreč končal s povprečjem doseženih točk malce nad 20, zbral pa je tudi 5,9 podaje in 3,2 skoka na tekmo, pri čemer je bil celo edini v ligi, katerega odstotek meta iz igre je bil višji od 50, za tri točke pa od 40.

Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan. In oče petmesečnega Matea se tega še kako zaveda. Znašel pa se je pred najpomembnejšo odločitvijo doslej. Šest mesecev do začetka nove sezone lige NBA izkoristiti zgolj za ozdravitev močno načetega gležnja, da bo v letu 2015 igral najbolje doslej in si nato zagotovil takšno pogodbo, kot je ni bil deležen še noben slovenski športnik, ali pa bo tvegal in septembra branil slovenske barve na svetovnem prvenstvu. Ne glede na odločitev mu moramo Slovenci stati ob strani, saj je Zdravljico pel na največjih tekmovanjih zadnjih osmih let. Kapo dol, Gogi!