Z izkupičkom 1-9 so Lakers druga najslabša ekipa v ligi. Brez zmage je le še Philadelphia. Bryant je imel tokrat nekoliko boljši izkoristek metov - 15:34, tako da je 146. v karieri presegel mejo 40 doseženih točk, vseeno pa to ni bilo dovolj za presenečenje proti Warriors (8-2), ki jim je načeloval Stephen Curry (30 točk, met 10:19, 15 podaj).

Pred Lakers so očitno težki časi; zdaj jih čakajo še tri gostovanja v nizu. Sicer pa je na takšne starte trener Byron Scott že navajen. Ko je leta 2004 sedel na klopi New Orleans Hornets, je njegova ekipa začela sezono z 29 porazi v 31 tekmah, leta 2010, ko je prevzel Cleveland, pa je imel ta start 8-45.

V težavah tudi Miami in Oklahoma

Slabo gre tudi Miamiju, ki je doživel drugi zaporedni poraz pred domačimi gledalci. Brez Dwyana Wada je večina bremena padla na Chrisa Bosha, ki pa se v vodilni vlogi ni znašel. Ob metu 2:17 je dosegel 10 točk. Trener Erik Spoelstra je po tekmi priznal, da ga čaka še veliko dela. "Ugotoviti moramo, kako se bomo lotili nadaljevanja sezone."

Najuspešnejši ekipi lige sta Memphis in Houston (9-1). Slednji je sinoči premagal Oklahomo, ki še naprej nastopa brez poškodovanih Kevina Duranta in Russella Westbrooka. Poročevalci s tekme pravijo, da je bila to zagotovo najgrša oziroma najmanj atraktivna predstava v novi sezoni. Ekipi sta imeli komaj 29-odstoten met iz igre, Houston pa je slavil z rezultatom 69:64.

"Ta tekma ne bo šla v NBA 'Hall of Fame'," je po tekmi izjavil trener Houstona Kevin McHale, ki je očitno svoje varovance že pripravil na ponedeljkov veliki derbi z Memphisom. "Mislim, da bo tekma precej podobna. Igrali bomo čvrsto," je dodal McHale.

New York je prekinil niz sedmih porazov. Z 28 točkami Carmela Anthonyja in JR Smitha je premagal Denver s 109:93. Do tretje zmage se je prebil zahvaljujoč odlični predstavi v drugi četrtini, ki se je končala z izidom 31:8 in v kateri so gostje zadeli vsega en met iz igre.