Od ponedeljka, 22. oktobra, do nedelje, 4. novembra 2012 (do 24.00), namreč poteka veliko spletno glasovanje o uradni maskoti, ki bo prepoznavna podoba prvenstva v Sloveniji.

Kje glasovati?

Glasovanje že poteka na maskota.zurnal24.si, kjer lahko vsak za svojo najljubšo maskoto glasuje enkrat na dan, glasovalci pa si lahko prislužijo tudi lepe nagrade.

Nagrade:

1. nagrada:
2 vstopnici za vse pripravljalne tekme slovenske moške članske reprezentance v letu 2013 in maskota (igračka)

2. nagrada:
2 vstopnici za enega izmed turnirjev slovenske moške članske reprezentance v letu 2013 in maskota (igračka)

3. do 5. nagrada:
maskota (igračka)

Kako je potekal izbor uradne maskote?

Pisarna EuroBasketa 2013 je na razpis povabila 25 slovenskih oblikovalskih studiev, agencij in posameznikov, ki so usposobljeni za takšne vrste projektov, od katerih je v razpisanem roku prejela osem predlogov za maskoto. V finale so se uvrstile štiri - kranjska čebela Bibi, človeška ribica Jamko, lipa Lipko in volk Lupi, ki jih lahko bolje spoznate na maskota.zurnal24.si. Končna odločitev pripada spletnim uporabnikom, ki bodo glasovali, tista podoba, ki bo prejela največ glasov, pa bo postala uradna maskota EuroBasketa 2013.

“EuroBasket 2013 je kot največji dogodek v samostojni Sloveniji vseslovenski projekt, zaradi česar si želimo, da bi imelo čim več ljudi možnost sodelovanja na različne načine. Eden izmed teh je izbor uradne maskote prek spletnega glasovanja, za katerega smo se odločili prav zato, ker spoštujemo mnenje slovenske javnosti in verjamemo, da bo ta izbrala najboljšo možno figuro, ki bo prvenstvo, slovensko košarko in državo predstavljala v naslednjem letu,” je o izboru dejal direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar.