Široki je v zadnjih treh tekmah zmago izpustil iz rok ob samem koncu, tokrat pa napake ni ponovil. Proti slovenskim ekipam je imel iz prejšnje sezone lepo popotnico s sedmimi zmagami in enim porazom, lani pa so hercegovski igralci obakrat ugnali Krko.

Tekmo so bolje začeli domači, ki so povedli z delnim izidom 7:0, nato pa so Novomeščani izenačili na 9:9. Pri gostiteljih je bil v tem delu tekme prepričljiv Darko Planinić, Smiljan Pavič je za Krko zbral štiri. V drugem delu tekme so krkaši prikazali bolj zbrano igro in že v samem začetku naredili delni izid 6:0 ter povedli z 22:15. Domači pa se niso pustili, saj so se najprej približali na 20:22 in nato še na 25:26. Še vedno je dobro metal Planinić, ki je v prvem polčasu dosegel osem točk, ob polčasu so gostje vodili za +3, Domen Lorbek in Pavič pa sta skupaj dosegla 15 točk.

Drugi polčas je bil v začetku v znamenju domačih. Ti so se zbrali in izdatneje pritisnili na plin. Novomeško ekipo so ujeli na 43. točki, ko je bil Marko Šutalo uspešen s prostimi meti, nato pa so prevzeli vodstvo s 46:43. Gostitelji so vodili do izida 58:58, ko je Lorbek zadel za dve in nato še prosti met. A so Hercegovci zadržali mirne živce, povedli na 61:58 in nato še 69:65, ko sta eden za drugim iz igre zgrešila Lorbek in Pavič. Domači so v razburljivi končnici znali zadržati mirne roke in so tako vknjižili drugo letošnjo zmago, Krka ostaja pri treh.

V šestem krogu bo Krka prihodnjo soboto ob 19. uri gostila Budućnost, Široki bo dve uri prej igral pri Cedeviti.