Cantu - Union Olimpija 71:84 (17:20, 23:21, 13:18, 18:25)

Na začetku tekme so se roke košarkarjem obeh ekip še nekoliko tresle, saj je prvi koš padel ob koncu druge minute, ko je za Cantu zadel Cusin, Olimpija pa je prek Baynesa po slabih treh minutah prišla do izenačenja na 2:2. Na koš nekdanjega zmaja Markoišvilija je odgovoril Page, ki je po košu iz rakete dosegel še trojko in Ljubljančani so po polovici prve četrtine vodili s 7:4.

Tudi v drugih petih minutah so se zmaji pogumno postavili domačim po robu in predvsem po zaslugi razpoloženih Pagea, Baynesa in Bubnića, ki so v prvem delu dosegli vseh 20 točk za Olimpijo, na prvi odmor odšli s prednostjo treh točk (17:20).

V drugi četrtini zmaji že povedli za +5

Druga četrtina se za Olimpijo ni najbolje začela, saj so domači hitro dosegli dva koša in povedli z 21:20, Filipovski pa je že po minuti vzeti prvo minuto odmora. V naslednjih minutah sta se moštvi izmenjevali v vodstvu, po trojki Rannikka v 15. minuti pa je Olimpija povedla s 27:26.

Prvo večjo prednost so si nato priigrali gostje, ko je v 17. minuti Page zadel trojko za vodstvo s 35:30 in kazalo je na to, da bo imela Olimpija po prvem polčasu nekaj točk prednosti, a so nato domači v zaključku druge četrtine strnili vrste in v 20. minuti povedli s 40:39. Zadnjo besedo v tem delu igre je imel Salin, ki je s košem prehitel sireno in Ljubljančani so na odmor odšli s točko prednosti.

V tretji četrtini si je Olimpija že priigrala lepo prednost

Olimpija je na začetku tretje četrtina dvakrat pobegnila na +3, nato pa so domači odgovorili s petimi točkami in po trojki Markoišvilija v 23. minuti povedli s 47:45. Po dveh lepih asistencah Watersa je Olimpija znova prišla v vodstvo v 26. Minuti (49:51).

Domači so še uspeli izenačiti, nato pa so sledile minute Olimpije in Ljubljančani so si do konca tretje četrtine uspeli priigrati šest točk prednosti (53:59), ki jim je pred zadnjimi desetimi minutami igre dajala lepe možnosti, da evroligaško sezono začnejo s prijetnim presenečenjem in nenadejano zmago.

Olimpija na vodstvo Cantuja odgovorila kot izkušena ekipa

Zadnji del igre so domači odprli s trojko, a tudi za goste so hitro prišle dobre novice, saj so košarkarji Cantuja že v prvi minuti napravili štiri osebne napake in izpolnili bonus. Vseeno pa je po nekaj napakah Olimpije Cantu že kmalu izenačil, v 34. minuti pa po dolgem času povedel (64:63).

Sledil je dober odgovor Olimpije, ki je po prostem metu Baynesa ob koncu 37. minute povedla s 71:66, ko pa je nekaj sekund kasneje Prepelič s trojko povišal na 74:67 je že začelo močno dišati po veliki zmagi zmajev.

Markoišvili je s prostima metoma znižal zaostanek na pet točk, a tudi na to so gostje odgovorili s trojko, tokrat je zadel Salin (69:77) in v telesni govorici domačih košarkarjev je bilo moč opaziti, da so se že sprijaznili s porazom. Salin je v zadnji minuti nato zadel še eno trojko in domači so se predali, mladi zmaji pa so do konca tekme še dodatno napolnili koš Cantuja.

Baynes in Page odlični okrepitvi, sedaj je na vrsti Fenerbahče

Olimpija je torej evroligaško sezono začela sanjsko z nepričakovano, a povsem zasluženo zmago na gostovanju pri zelo kvalitetni zasedbi Cantuja. Najboljši igralci v ljubljanski ekipi so bili Baynes (16 točk, 12 skokov), Page (17 točk, 3 skoki), Salin (15 točk, 6 skokov) in Blažič (12 točk, 4 skoki), v vrstah Cantuja pa sta bila najbolj razpoložena Aradori (16 točk, 8 skokov) in Markoišvili (13 točk). Prihodnji petek bo v Stožicah gostoval Fenerbahče, ki je danes z 92:80 premagal ruski Himki.