Košarkarji Krke so doživeli prvi poraz v ligi Aba. Potem ko so v uvodnem krogu doma premagali novinca v jadranski druščini, ekipo z Madžarske, so na gostovanju v Beogradu pričakovano izgubili s petkratnim prvakom lige Partizanom. Novomeščani niso imeli nobenih možnosti za presenečenje, zato pa veliko več pričakujejo od naslednjih dveh tekem, obeh v dvorani Leona Štuklja proti Zadru (8.) in Ciboni (14. 10.).

Čeprav je gostitelje vodil pomožni trener, saj je glavni strateg Partizana Duško Vujošević na tribuni služil prvo od treh tekem kazni zaradi neprimernega vedenja in izključitve na prejšnji tekmi proti Zadru, so imeli Beograjčani vse niti v svojih rokah. Že v štartu so povedli z 12:3, z izjemo nekaj minut navdahnjene igre Krke v prvi četrtini pa njihova zmaga niti za trenutek ni prišla pod vprašaj. Razlika se je pred odmorom povzpela na dvomestno številko (41:28), pred zadnjimi desetimi minutami je bilo že 62:40, tako da je bila zadnja četrtina zgolj formalnost.

Pri Krki, ki je zadela vsega eno trojko iz 13 poskusov, zbrala skupaj le 15 skokov in izgubila kar 18 žog, so največ točk dosegli Edo Murić (16), Jure Lalić (12) in Domen Lorbek (10). Na drugi strani je bil najboljši Dejan Musli s 15 točkami in 7 skoki.