Ljubljanski košarkarji so z zmago začeli jadransko ligo. Z igro toplo-hladno sicer niso navdušili, toda odlična tretja četrtina, ki so jo dobili z izidom 26:7 je bila dovolj, da so z zanesljivo igro v zadnjem delu prišli do točk. A tekma je pokazala tudi, da trenerja Saša Filipovskega čaka še veliko dela, da bo izboljšal raven igre, ki bo potrebna za nastope v evroligi in tudi proti močnejšim ekipam lige Aba.

Prvi del so varovanci Filipovskega odigrali katastrofalno. Izredno slab met iz igre (za dve točki 24 odstoten, za tri točke 9 odstoten in za točko 56 odstoten) in veliko izgubljenih žog niso obetali nič dobrega. Kragujevčanom ni bilo treba pokazati blesteče igre, saj pri Ljubljančanih z izjemo Jake Blažiča praktično ni bilo nevarnega igralca. Polčas so domači dobili za 13 točk (31:18).

A zagotovo ostre besede Filipovskega v slačilnici so vendarle obrodile sadove, saj so se njegovi izbranci na igrišče vrnili kot prerojeni. Začeli so zadevati, med drugim so v drugem polčasu v 12 poskusih zadeli osem metov za tri točke. Razigral se je Dylan Page, pri zadevanju trojk mu je pomagal tudi Sasu Salin. V 28. minuti je Aron Baynes z dvema prostima metoma izid izenačil na 38. točki, z dvema zaporednima trojkama pa je Page po delnem izidu 0:10 svoji ekipi zagotovil vodstvo za šest točk (38:44).

Na začetku četrte četrtine so Srbi prišli do dveh točk zaostanka, a Ljubljančani so znali odgovoriti. Z zanesljivimi izvajanji prostih metov so na koncu prišli tudi do desetih točk prednosti, zaostanek so domačini v sklepnih trenutkih le za odtenek zmanjšali.