Košarkarji Krke so osvojili prvo lovoriko v sezoni 2012/13. V tekmi superpokala v Grosupljem so premagali Union Olimpijo s 84:81. Ključno vlogo pri zmagi je odigral slovenski reprezentant v dresu državnih prvakov Domen Lorbek, ki je v zadnjih sedmih minutah tekme dosegel trinajst od svojih sedemnajstih točk.

Slovenski superpokal, ki je v zadnjih desetih sezonah postal tradicionalni uvod v novo košarkarsko sezono, je Krka osvojila tretjič zapored, s čimer je dopolnila tako imenovani "hat-trick" ali trojček naslovov. Maja letos so Novomeščani tretjič zapored postali državni prvaki, zdaj pa še tretjič v nizu zmagovalci superpokala.

Do zmage so se varovanci trenerja Aleksandra Sekulića prebili v zadnji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 29:22 in v kateri so znali zaustaviti ključna igralca Uniona Olimpije Jako Blažiča (25 točk) in Klemna Prepeliča (17). Ob tem so imeli Novomeščani v svojih vrstah še razpoloženega Domna Lorbka, ki je v zadnji četrtini poskrbel za preobrat, potem ko so se Ljubljančani v 27. minuti dokopali do najvišje prednosti na tekmi 55:45.

Srednji od bratov Lorbek je na sceno stopil v 34. minuti, ko je s prvo trojko znižal zaostanek na 62:63. Drugo je dosegel za izenačenje na 65, po tretji v 36. minuti pa je Krka že vodila s 70:65. Čeprav je George Page dve minuti pred koncem s trojko z osmih metrov znižal na 70:68, Dražen Bubnič pa nato izenačil na 70, so igralci Krke v zadnji minuti ohranili mirne živce s črte prostih metov in se zasluženo veselili prve uradne zmage in lovorike v novi sezoni.