Glavni mož carigrajskega velikana je v tri urni oddaji na televiziji NTVSpor včeraj postregel s številnimi zanimivimi razkritji iz ozadja turškega športa. Košarkarsko javnost je šokiral, ko je spregovoril o obdarovanju evroligaških sodnikov, ko ti pridejo soditi tekmo v Carigrad.

“Vsakega sodnika, ki pride v Carigrad soditi našo evroligaško tekmo, najprej odpeljemo direktno na Veliki bazar. Tam si izberejo obleke in druge stvari, mi pa za vse plačamo. Gre za svojevrstno tradicijo, a vem, da so se podobnih potez v preteklosti posluževali še številni evropski klubi. Izzivam tudi kogarkoli iz turških klubov, če se sedaj zgraža, naj to javno pove in namigne, da ostali v Turčiji tega ne počno. Zlahka bom dokazal nasprotno,“ je dejal Yildirim.

“Ponavljam, na vso stvar gledam kot nek običaj, ki se je prijel, celotno akcijo pa organizira kar turška košarkarska zveza. Sodniki pridejo in nato odidejo z darili, mi pa ponavadi vseeno izgubimo kakšno domačo tekmo,“ se je za konec sarkastično izrazil Yildirim.

Predsednik Fenerbahčeja je zaradi sodelovanja v nameščanju izidov nogometnih tekem med preiskavo v zaporu že preživel leto dni, julija pa je bil obtožen na šest let in tri mesece. Ker se je pritožil, sodba še ni pravnomočna, a najverjetneje ga kmalu spet čaka odhod za zapahe.