Sloveniji se bodo na prvenstvu pridružile ekipe Francije, Velike Britanije, Grčije, Litve, Makedonije, Rusije, Španije, BiH, Hrvaške, Češke, Finske, Gruzije, Nemčije, Italije, Latvije, Črne gore, Poljske, Turčije, Ukrajine, Srbije, Švedske, Izraela in Belgije.

V sinočnjem zadnjem krogu kvalifikacij so si mesto na Eurobasketu zagotovile Srbija, ki si je nastop zagotovila šele v zadnjem krogu, in sicer kot ena izmed štirih najboljših tretjeuvrščenih ekip (v zadnjem krogu je s 83:67 premagala Izrael in za las prehitela Estonijo), Švedska, Latvija, Belgija in Turčija, osem ekip pa je bilo na prvenstvo uvrščenih neposredno: branilka naslova Španija, evropski podprvaki Francozi, Rusi, Makedonci, Litovci, Grki, Slovenci in Britanci.

Žreb skupin evropskega košarkarskega prvenstva bo 18. novembra letos v Postojnski jami. Žreb bo prvi v zgodovini, ki bo potekal povsem pod zemljo in sicer v veliki Koncertni dvorani Postojnske jame s površino 3000 kvadratnih metrov in prostornino 50.000 kubičnih metrov. Dvorana lahko sprejme kar 10.000 obiskovalcev. V njej so se zvrstili že mnogi dogodki, med drugim tudi koncerta simfoničnega orkestra RTV Slovenije ter slovite milanske Scale, nekdaj pa je bil tam tudi edini delujoči podzemni poštni urad na svetu. Postojnsko jamo je v 200 letih obiskalo že preko 34 milijonov obiskovalcev.