"Ne želim se prerekati pred sodiščem, niti iskati pravice. Ponosen sem, ker bom po številnih odpovedih v zadnjih letih prvi, ki bo za to odgovarjal pred častnim sodiščem. Pripravljen sem sprejeti vsako kazen v upanju, da to pomeni, da se na KZS-ju nekaj menja in da bodo veljala ta pravila za vse. Ponosen sem na svoje slovensko državljanstvo in še naprej se bom z vsem srcem boril za ime in ugled Slovenije. Žal pa to ne velja za KZS. Sprejel bom naslednji reprezentančni poziv, ker moram iz spoštovanja do moje države spoštovati vsa pravila in akte, nimam pa nobene želje, da bi se družil s temi ljudmi," je zapisal Omić.

Trnovčević: "Gre za lov na čarovnice"

Košarkarju v bran je stopil tudi Enes Trnovčević, ki skrbi za kariero Omića. Ta trdi, da gre v primeru Omić za lov na čarovnice, ki prav tako poudarja, da KZS doslej ni preučila prejšnjih odpovedi košarkarjev v reprezentanci, obenem pa obsoja direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza, da ta z zahtevo po strogi kazni za košarkarja neposredno vpliva na razsodišče, ki bi moralo delovati in odločati neodvisno ter avtonomno.

Avanzo se je po posvetu s KZS in vodstvom moške reprezentance sprožil postopek zoper Omića, ker se slednji julija ni pridružil članski reprezentanci na pripravah v Kranjski Gori. Bil je med petimi člani reprezentance do 20 let, ki so prejeli vabilo za nastop v članski izbrani vrsti, a se brez tehtnega pojasnila ni odzval igranju za reprezentanco. Na KZS so se zato odločili za disciplinski postopek.

Košarkarski superpokal bo gostilo Grosuplje

Košarkarji Krke, državni prvaki, in Uniona Olimpije, pokalni prvaki, se bodo 25. septembra udarili za prvo košarkarsko lovoriko v sezoni. Tekma košarkarskega superpokala, na kateri se bodo udarili veliki tekmeci iz Novega mesta in Ljubljane, bo 25. septembra ob 20. uri v dvorani Brinje v Grosupljem.

Kot vselej doslej bo tudi tokrat dogodek v soorganizaciji Košarkarske zveze Slovenije gostil novopečeni član lige Telemach klub iz Grosupljega, katerega člansko ekipo bo že tretjo sezono zapored vodil Tone Krump. Neposredni prenos tekme bo na 2. sporedu TV Slovenija.

* Izidi dosedanjih finalnih tekem košarkarskega superpokala:

- Rogaška Slatina (2011)
Krka - Union Olimpija 80:72

- Maribor (2010)
Krka - Union Olimpija 72:61

- Ljubljana (2009)
Union Olimpija - Elektra Esotech 95:62

- Postojna (2008)
Union Olimpija - Helios Domžale 67:56

- Polzela (2007)
Union Olimpija - Helios Domžale 90:71

- Škofja Loka (2005)
Union Olimpija - Pivovarna Laško 88:79

- Maribor (2004)
Union Olimpija - Pivovarna Laško 67:61

- Postojna (2003)
Union Olimpija - Krka 81:63