Rupnik je svojo košarkarsko pot začel v domači Idriji, a se je hitro preselil v prestolnico h Geoplinu Slovanu, kjer je začel svojo profesionalno pot. Svoje prve minute v prvi ligi je dobil že takoj ob prihodu v sezoni 2009/2010. V sezoni 2011/2012 je bil eden iz med nosilcev igre Kodeljevčanov, saj je v povprečju dosegal 13,3 točke, 2,6 skoka in kar 5,3 podaje na tekmo.

Rupnik je bil član vseh mladinskih selekcij Slovenije (U16, U18 in U20), nastopil pa je tudi že na članskem evropskem prvenstvu v Litvi leta 2011, kjer je bil najmlajši igralec prvenstva. Na letošnjem EP do 20 let v Sloveniji je bil med nosilci igre, v povprečju pa je dosegal 7,5 točke in 3,3 podaje na tekmo.

“Mozaik smo danes dopolnili še z mladim Luko Rupnikom, ki se nam je pridružil kot sedmi Slovenec, tako da bomo za razliko od lanske sezone bolj mirno čakali na naše nastope v pokalu Spar in ligi Telemach. Rupnik je mlad igralec, ki bo skozi treninge in tekme gotovo še napredoval. Ima veliko željo in že pridno dela v našem sistemu," je bil z novo okrepitvijo zadovoljen trener zmajev Sašo Filipovski.

Pred Rupnikom sta večletno zvestobo ljubljanskemu evroligašu obljubila že dva obetavna slovenska košarkarja Klemen Prepelič in Alen Omić, ki sta bila tako kot Rupnik nosilca igre v mladi reprezentanci do 20 let, ki je pod vodstvom Zmaga Sagadina na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila sedmo mesto.