Starejši od bratov Dragić je po treh relativno sušnih sezonah v ligi NBA dočakal svoj zvezdniški trenutek. Ob spletu okoliščin je v drugem delu minule sezone zablestel pri Houstonu, dejstvo, da se mu je ob koncu sezone iztekla pogodba, pa ga je postavilo v položaj, da lahko izbira klub in vlogo v njem. Na mizi je imel različne ponudbe, od Los Angeles Lakers do finančno bolj ugodnih v Torontu in Charlottu, kjer so mu ponujali osem oziroma devet milijonov dolarjev na sezono. Odločil se je za Phoenix, kjer je začel NBA kariero, predvsem ker so mu v klubu zagotovili, da bo prvi organizator igre in ker mu je mesto po dveh letih bivanja priraslo k srcu.

Phoenix je zanj idealen kraj, od Nasha je dobil ključ omarice

"Mesto ima približno pet milijonov prebivalcev. Večino časa sije sonce, deževne dni na leto lahko prešteješ na prste ene roke, zato je zame to idealen kraj. Tudi v klubu so me sprejeli odprtih rok. Javno so priznali, da so naredili napako, ko so me pred leti prodali v drug klub, vendar to je pač posel in prijateljsko smo si segli v roke," pravi Goran Dragić.

V Phoenixu bo nasledil legendarnega Steva Nasha - od njega je dobil tudi ključ garderobne omarice, kar je zagotovo velik izziv in hkrati odgovornost. "Vsem sem povedal, naj me ne primerjajo z Nashom. On je bil Steve, jaz sem pa Gogi. On je imel svoj slog igre, jaz imam svojega. Seveda bom skušal stopiti v njegove čevlje, vendar v klubu zaenkrat nimajo visokih ambicij. Smo mlada ekipa, ki mora dozoreti in se morda v nekaj letih dokopati do končnice."

Milijonov ne bo brezglavo zapravljal

Po podatkih ameriških spletnih portalov je letos najbolje plačani slovenski športnik Beno Udrih s 7,8 milijonov dolarjev, nato sledi Dragić, tretji pa je hokejist Anže Kopitar s sedmimi milijoni. Goran Dragić, ki je podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za eno leto, lahko preseže Udriha, če se bo uvrstil na tekmo zvezd lige NBA, saj ima v pogodbi za ta dosežek predvideno denarno nagrado milijon dolarjev. "Denar pride na banko. Nekaj ga bom vezal, nekaj pa porabil za sproti. Zagotovo si ne bom kupoval razkošnih vil ali podobnih reči. Hočem ostati stari preprosti Gogi. Vse bo prišlo ob svojem času," je dejal Dragić.

Poleg punce Maje, s katero živita skupaj že dve leti, ima Dragić po novem še eno ljubezen. Začel je igrati golf in igra ga je povsem prevzela. "Z veseljem sem se udeležil dobrodelnega turnirja Anžeta Kopitarja in tedaj sem prvič igral pravi golf na luknje. Moram povedati, da mi je zelo všeč in zagotovo se bom posvetil tej igri. Hočem postati čim boljši," pravi Dragić, ki bo v Sloveniji še nekaj dni, nato pa se bo v začetku avgusta odpravil v Los Angeles, kjer bo do konca septembra vadil pod budnim očesom osebnega trenerja.