Košarkarji Slovenije so evropsko prvenstvo mlajših članov v Ljubljani končali na sedmem mestu. V zadnjem nastopu so premagali Grčijo z 80:61.

Slovenija je prvenstvo zaključila s sedmimi zmagami in dvema porazoma, žal je prvi prišel ob najbolj nepravem trenutku, v četrtfinalu proti Franciji, in tako varovance Zmaga Sagadina oddaljil od tako želene in načrtovane medalje.

V tekmi za zlato medaljo se bosta danes ob 20.45 v Stožicah pomerili izbrani vrsti Francije in Litve, v boju za tretje mesto pa bosta igrali Španija ter Srbija (18.00).

Po dveh porazih (Francija, Nemčija) je Slovenija končno zmagala tudi v največji športni dvorani v Sloveniji. Grški vrstniki niso bili enakovreden tekmec, pa čeprav sta pri Sloveniji manjkala dva člana začetne peterke, poškodovana Klemen Prepelič in Gezim Morina.

Vodstvo skozi celo tekmo z izjemo uvodnih minut priča, da je bila Slovenija dovolj motivirana in zbrana, da je evropsko prvenstvo do 20 let sklenila z zmago, njeno najvišjo na tekmovanju. Najboljši posamezniki so bili Alen Omić s 23 točkami in desetimi skoki, Marko Pajić je imel ob 15 točkah še šest skokov, Luka Rupnik pa ob 13 točkah štiri podaje.