Ameriški košarkar tajvanskih in kitajskih korenin je bil v minuli sezoni prava osvežitev na igriščih NBA, v New Yorku pa je poskrbel za pravo norišnico - "Linsanity". Do poškodbe kolena, ki mu je nato preprečila nastop v končnici, je bil eden najbolj medijsko izpostavljenih košarkarjev v ligi NBA, vodstvo New Yorka pa navkljub izjemni pozornosti medijev in privržencev kratkohlačnikov ni hotelo izenačiti denarne pogodbe, ki jo je Lin prejel od Houstona.

Moštvo iz Teksasa ima v novi sezoni visokoleteče cilje, v svoje vrste želi pripeljati tudi enega najboljših centrov v ligi NBA - Dwighta Howarda. Za centra Orlanda so zanimanje pokazali tudi jezerniki iz Los Angelesa.

Grant Hill raje izbral Clipperse kot Lakerse

Klub je zamenjal tudi veteran Grant Hill, ki se iz Phoenixa seli v Los Angeles, kjer bo v prihodnje nosil dres ekipe Clippers, čeprav so si ga želeli tudi mestni tekmeci Lakers. A 39-letni Hill je presodil, da je ponudba Clippers zanj bolj ugodna.

Clippers so tako dobili še tretjo zvenečo okrepitev na krilu, kjer so imeli v lanski sezoni in končnici največjo luknjo. Pred Hillom sta v klub prišla že izkušena 32-letnika Jamal Crawford in Lamar Odom.