26-letni Teletović je zadnja leta navduševal v dresu Caje Laboral, za katero je igral od leta 2006. Včeraj pa so se uresničila namigovanja, da se bo 206cm visoki igralec, ki slovi tudi po dobrem metu z razdalje, preizkusil še v najmočnejši ligi na svetu. Kot je potrdil Billy King, generalni manager ekipe Brooklyn Nets, bo Teletović nova okrepitev moštva, ki se je po lanski sezoni preselilo iz New Jerseyja v sosednji New York. Teletović je podpisal triletno pogodbo, za podpis naj bi prejel 15,7 milijona dolarjev.

Poleg Teletovića se je Brooklyn okrepil tudi z veteranom Jerryjem Stackhousem, ki je podpisal enoletno pogodbo.

Scola po poti Dragića

Argentinec Louis Scola, ki je po prihodu iz Evrope pet let igral za Houston, bo prvič zamenjal klub v ligi NBA. Ko je v petek postalo jasno, da se je Houston odrekel nadaljnjim pravicam do sklenitve pogodbe z igralcem, je Scola pristal na “dražbi“, kjer so ostale ekipe lahko postale svoje ponudbe zanj. Največ je za Argentinca ponudil Phoenix in si s tem zagotovil njegove usluge v prihodnosti. Sonca so se v želji po pridobitvi Scole odrekla Joshu Childressu, prvemu izboru nabora leta 2004.

Scola je bil v Houstonu eden od najboljših igralcev, v petih letih je imel poprečje 14,5 točke in 7,7 skoka na tekmo, sedaj pa bo svoje znanje poskušal čim boljše unovčiti pri ekipi iz Arizone, kamor je pred tedni že prestopil njegov nedavni soigralec Goran Dragić.