Slovenska reprezentanca mlajših članov ostaja neporažena na domačem evropskem prvenstvu do 20 let. Na prvi tekmi drugega je bila v 1. krogu skupine F z 69:62 boljša od Latvije. V slovenski vrsti je bil s 14 točkami in sedmimi skoki najboljši Alen Omić, 11 točk pa sta dodala Gezim Morina in Matej Rojc.

Začetek tekme se ni odvijal po slovenskih notah, saj so bili Latvijci večji del prvega polčasa korak pred mladimi slovenskimi košarkarji, a si ob tem pridno nabirali osebne napake. Janis Timma, s 13 točkami prvo ime svoje reprezentance v prvem polčasu, je svojo ekipo sredi 14. minute popeljal že na osem točk naskoka (26:18). Latvijcem tedaj pobeg ni uspel, Slovenija pa se je v igro dokončno vrnila v predzadnji minuti prvih 20 minut. Omić je tedaj popravil zgrešeno polaganje Marka Pajića za 33:33, za izenačen izid na polovici tekme pa je s košem 2,5 sekunde pred iztekom igralnega časa poskrbel Luka Rupnik (37:37).

Po odmoru so izbranci Zmaga Sagadina prevzeli pobudo ter se v slabih šestih minutah z delnim nizom 4:13, prebili na +8 (45:53). A tudi to ni bilo dovolj za zmago proti vrsti nekdanjega košarkarja Uniona Olimpije, Robertsa Štalmahersa. Ta je slabih osem minut pred koncem tekme s košem Janisa Bertinsa izenačila na 55:55 in vse se je začelo znova.

Slovenija je na to hitro odgovorila s košem izjemno borbenega Morine, ki se je izkazal pod obema obročema, ter trojko Rojca (55:60). 85 sekund pred koncem je Rupnik izsilil peto osebno napako najboljšega posameznika Latvije, Timme, nato pa z dvema prostima metoma (60:67) dokončno zapečatil usodo Latvije.

Slovensko reprezentanco mlajših članov drugi preizkus v drugem delu evropskega prvenstva do 20 let čaka že danes, ko se bo ob 20.45 uri v isti dvorani zoperstavila Turkom.