27-letni grški orjak (206cm, 150kg), ki se je rodil v Kamerunu, se je odločil da bo enega evropskega košarkarskega velikana zamenjal z drugim, ko je iz Maccabija prestopil v Panathinaikos. V Grčiji je Skorcanitis že igral, saj je pred sezono v Izraelu pet let preživel pri Olympiacosu, sedaj pa se bo preizkusil še v dresu njegovega največjega rivala, kar bodo navijači rdečih na derbijih gotovo nagradili z glasnim neodobravanjem.

Skorcanitis je bil v zadnjih štirih letih vselej udeleženec zaključnega turnirja evrolige, še najuspešnejši pa je bil letos, ko je z Olympiacosom prvič postal prvak. Pred tem je dvakrat zapored klonil v finalu.

Slovenskim košarkarskim navdušencem se je orjaški center verjetno najbolj vtisnil v spomin, ko je bil na evropskem prvenstvu na Poljskem leta 2009 na tekmi za tretje mesto nerešljiva uganka za naše reprezentante. Grki so takrat zmagali s 57:56, Schortsanitis pa je dosegel 23 točk in 6 skokov, s čimer je bil najbolj zaslužen, da smo Slovenci ostali brez prve medalje na velikih tekmovanjih.