Tabor KZS v Postojni je že 36 let ena od vodilnih znamk Košarkarske zveze Slovenije in tudi letos je bila prva fantovska izmena organizirana vrhunsko, pogoji odlični, udeleženci tabora - košarkarji, trenerji, sodniki in ostali strokovni sodelavci - pa so bili izjemno zadovoljni.

KZS je v izjavi za javnost zapisala, da se je predzadnji dan prve izmene, v petek, 29. junija, znotraj tabora zgodil nedopusten incident, zaradi katerega je nemudoma prišlo do internega ukrepanja in posredovanja policije ter kriminalistov.

Enega od trenerjev je namreč mladoletni udeleženec tabora obtožil spolnega nadlegovanja, KZS pa je v sodelovanju s policijo in kriminalisti nemudoma opravila preiskave in zaslišanja vseh udeleženih. Vodstvo KZS se je na podlagi pričevanj odločilo obdolžencu za spolni napad na mladoletno osebo nemudoma odrediti prepoved delovanja v slovenski košarki vse do nadaljnjega.

Zadeva je že v rokah tožilstva RS, dogodek pa bo obravnavala tudi disciplinska komisija KZS, ki lahko obdolžencu izreče tudi najhujšo možno kazen, to je dosmrtno prepoved delovanja v slovenski košarki v kakršnikoli funkciji.

Na KZS so takoj, ko so izvedeli za incident, mladoletni žrtvi domnevnega napada in staršem nudili maksimalno strokovno pomoč, domnevnega storilca kaznivega dejanja pa do nadaljnjega razrešili vseh njegovih funkcij na KZS. Na KZS obžalujejo dogodek iz Postojne in ga ostro obsojajo, zavoljo zaščite mladoletne osebe pa ne želijo razkriti drugih podrobnosti.