Subotič je bil na mesto direktorja kluba, kjer je zamenjal odstavljenega Janeza Rajglja, s strani upravnega odbora kluba imenovan 7. maja, v Ljubljani pa je zdržal le dobrih pet tednov.

"Razlog je trenutna finančna situacija v klubu, ki je jaz ne znam popraviti, ne morem popraviti in imam zvezane roke," je ob potrditvi odstopa povedal 56-letni Subotić, v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja tudi legenda v dresu zmajev.

Subotič ni našel načina, da v Olimpiji uresniči svoje načrte. Kot je slikovito opisal, se je znašel pred steno in poti naprej ni bilo več: "V klubu sem bil več kot mesec dni in mislim, da smo naredili zelo veliko za klub, ga pripravili na novo sezono, naredili program, a zadnji teden sedim v pisarni in ne dvigujem telefonov, ker imam zvezane roke. Ljudje pa hodijo na vrata za dogovore, kličejo ..."

Očitno pa ne bo imel težav, najti novo službo. Po poročanju strani asia-basket.com, je podpisal pogodbo z libanonskim klubom Al Riyadi Beirut, ki naj bi mu ponudil najvišjo plačo od vseh trenerjev v zahodni Aziji. "To ponudbo imam že več dni in je finančno zelo ugodna. Zdaj se bom v nekaj dneh dokončno odločil," namiga o selitvi v Azijo ni demantiral Subotič.

Odhod Subotića so potrdili tudi v ljubljanskem klubu, kjer o njegovem nasledniku zaenkrat le ugibajo, v košarkarskih krogih pa se je o odhodu Subotića v preteklih dneh že veliko govorilo.