Real je letos odlično začel finalno serijo in vse je kazalo, da se naslov prvaka letos seli v prestolnico. Na prvi tekmi so košarkarji kraljevega kluba v Barceloni vodili celotno srečanje, nato pa v končnici popustili in na koncu tudi s precej smole izgubili, ko je Barcelona slavila zmago po čudežni trojki s sredine igrišča v zadnji sekundi tekme. A boleč poraz Realovcev ni dotolkel, saj so že na drugi tekmi ostali zbrani vse do konca in slavili pomembno gostujočo zmago, s katero so Barceloni odvzeli prednost domače tekme. Na tretjem finalnem srečanju so v svoji dvorani Madridčani nato povsem dotolkli Katalonce (85:59) in vse je kazalo, da bodo včeraj zasluženo po dolgih letih znova postali državni prvaki.

A Barcelona je imela svoje načrte in na četrto tekmo ni prišla z belo zastavo. Katalonci so od samega začetka kontrolirali potek srečanja in že na odmor med polčasoma odšli s petimi točkami prednosti (39:34), tudi v nadaljevanju pa niso popustili in so obdržali vodstvo vse do konca tekme (81:75) ter si tako izborili odločilno peto tekmo na svojem parketu.

Glavni junak Barcelonine zmage je bil Erazem Lorbek, ki je dosegel 24 točk, pet skokov in štiri asistence, Judson Wallace pa je dodal 16 točk in šest skokov. Pri Realu je bil najbolj učinkovit Nikola Mirotić s 14 točkami, Ante Tomić pa jih je dodal 12.

Odločilna peta tekma bo v soboto v Barceloni, zmagovalec pa bo postal španski prvak.