Kevin Durant je sinoči LeBronu Jamesu pokazal, kako se v finalu končnice lige NBA odigra zadnja četrtina, potem ko je prav v zadnjem delu dosegel 17 od skupno 36 točk. Durantu je precej pomagal Russell Westbrook, ki je slabši začetek nato kronal s 27 točkami, 11 podajami in osmimi skoki, na drugi strani pa je James v ključnih trenutkih zbral le sedem točk in ni bi kos razpoloženemu Durantu, trikratnemu vodilnemu strelcu lige. "V zadnji četrtini niso naredili veliko napak," je po tekmi dejal James. Oklahoma je povedla proti koncu tretje četrtine in vodstva nato ni več spustila iz rok.

Potem ko je zadeval praktično od povsod, je Durant končal z metom 12-20 iz igre, izkupičku pa dodal še osem ujetih žog. Skupaj z Westbrookom sta v drugem polčasu sama nadigrala Miami z 41:40 ter nakazala, da bo prav napad morda tisti, ki bo odločil prvaka. "Prišli so dobro razpoloženi. Lepo so krožili z žogo, zadevali. Mi pa smo le želeli igrati, do končnega uspeha je še dolga pot," pa je po tekmi menil Durant.

James je tekmo končal s 30 točkami, a je v uvodnih osmih minutah zadnje četrtine dosegel zgolj en koš. Še en boleč spomin na lanski finale, ko je v povprečju v zadnjih četrtinah dosegal le po tri točke, potem ko je Miami v šestih tekmah moral priznati premoč Dallasu. Dwyane Wade je za Miami tokrat dosegel 19 točk in iz igre metal le 7-19, medtem ko je bil Shane Battier s 17 točkami bolj razpoložen. Oklahoma City je zdaj v končnici svoj rekord v domačih zmagah dvignila že na 9:0.

"Na parket smo prišli bolj predani, sploh kar se obrambe tiče. Vseskozi smo vršili pritisk," pa je po tekmi o drugem polčasu dejal Westbrook, kjer so domači Miami v točkah nadigrali z 58:40. "Preprosto so imeli več od igre. Uspelo jim je ujeti nekaj odbitih žog v napadu, slabo smo pokrivali, bili smo prepočasni," pa je povedal Wade.