Durant je zbral 34 točk in 14 skokov, Westbrook pa je k četrti zaporedni zmagi Oklahome, ki je danes zaostajala že za 18 točk, dodal 25 košev. "To je bila najtežja tekma, ki sem jo odigral, odkar sem se pridružil Oklahomi. Ponosen sem, da sem član te ekipe in vesel, da smo se uvrstili v finale lige. Smo še en korak bližje našim sanjam," je po zmagi dejal Durant in dodal: "Res si nismo želeli, da bi se morali spet vračati v Teksas. Ob polčasu smo se s soigralci v slačilnici dogovorili, da bomo na parketu pustili srce."

Košarkarji San Antonia so bili neporaženi vse od 11. aprila, nato pa so v Oklahoma Cityju izgubili tri tekme zapored, s tem tudi prekinili niz 20 tekem brez poraza ter izgubili gonilno silo. James Harden je za Oklahomo, ki je v drugem polčasu strelsko nadigrala goste z 59:36, zbral 16 točk.

Pri San Antoniu se je z 29 točkami in 12 podajami najbolj izkazal Tony Parker, Tim Duncan je dodal 25 točk in 14 skokov, medtem ko je Stephen Jackson zadel šest trojk in skupno zbral 23 točk. Parker je imel natančno roko v prvem polčasu, v drugem pa je zadel le štiri mete iz 13 poskusov. "To je za nas veliko razočaranje. Vsi smo žalostni. Potrebovali bomo še kar nekaj časa, da bomo 'prežvečili' ta poraz," je dejal Parker.

Košarkarji Oklahoma Cityja, ki so šele 15. ekipa v zgodovini lige NBA, ki ji je uspelo po zaostanku z 0:2 v zmagah priti do napredovanja, zdaj čakajo na nasprotnika v velikem finalu NBA. V finalu vzhoda moči merita ekipi Boston Celtics in Miami Heat. Kelti v boju na štiri zmage vodijo s 3:2.

To je prvi finale za moštvo Oklahoma City Thunder po letu 1996, ko je ekipa še domovala v Seattlu in se imenovala SuperSonics.