Kevin Garnett je zabeležil dvojnega dvojčka s 26 točkami in 11 skoki, Paul Pierce (19 točk) pa je s trojko prek LeBrona Jamesa v zadnji minuti dosegel odločilno prednost za goste (90:86), ki so dosegli tretjo zaporedno zmago. V vrstah Miamija sta bila daleč najboljša James s 30 točkami in 13 skoki ter Dwyane Wade s 27 točkami. Nihče izmed preostalih domačih košarkarjev ni dosegel dvomestnega števila košev, na drugi strani je deset ali več točk zmogla peterica igralcev. Miamiju ni pomagala niti vrnitev Chrisa Bosha, ki je sicer v manj kot 15 minutah dosegel 9 točk in 7 skokov.

"Dejstvo, da bo naslednja tekma v Bostonu, še ne pomeni, da smo jo že avtomatično dobili. Čaka nas težka tekma in vložiti bomo morali veliko energije in znanja, da jo bomo dobili," je menil trener Bostona Doc Rivers. "Pred nami je velik izziv, saj si želimo, da bi si priborili sedmo tekmo v Miamiju. To bo najpomembnejši dvoboj v naših poklicnih karierah. Ne gleda na današnji poraz moramo ostali zbrani in kot ekipa osredotočeni na naše naloge," pa je ocenil povratnik Chris Bosh.

Boston je v drugi četrtini zaostajal za 13, v tretji pa za devet točk. Kljub 41 odstotnemu metu iz igre so gostje, ki so izgubili tudi skok (39:49), v obeh primerih našli odgovor za priključek. Poleg tega jim je v ključnih trenutkih uspelo zaustaviti Jamesa, ki v osmih minutah zadnje četrtine ni dosegel niti točke. Triinpetdeset sekund pred koncem je Pierce zadel trojko in prednost Bostona je narasla na štiri točke. Miami je dvakrat znižal zaostanek na dve točki. Domači košarkarji so ostro, vendar neuspešno, protestirali 8,8 sekunde pred koncem. Sodniki so namreč dosodili osebno napako Udonisu Haslemu (14 skokov, tri točke), čeprav naj bi po mnenju gostiteljev žogo Garnettu ukradel na dovoljen način. Garnett je zadel prosta meta in dvoboj je bil odločen.

"Imeli smo veliko slabih trenutkov, ko se je naša igra dobesedno zaustavila. Posebej to velja za celoten prvi polčas. Toda iz vsakega padca se nam je uspelo pobrati," je ocenil Garnett. "Na nobeni tekmi nas tekmeci iz Bostona niso nadigrali, toda tudi sami si nismo priigrali posebej velikega naskoka. Imeli smo priložnost, da bi doma prišli do prednosti v zmagah, vendar jo nismo izkoristili. Popravni izpit bomo morali opraviti v Bostonu," pa je dodal James.

Šesta, morebiti že odločilna tekma, bo v noči na petek po slovenskem času v Bostonu. V finalu zahodnega dela lige Oklahoma City Thunder v dvoboju z ekipo San Antonio Spurs prav tako vodi s 3:2 v zmagah. V Oklahoma Cityju bo šesta tekma v četrtek zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.