Miami je v rednem delu izničil 15 točk zaostanka, podaljšek pa je izsilil igralec Bostona Ray Allen, ki je dobre pol minute pred koncem zadel trojko za izenačenje na 99:99. V podaljšku je Wade dosegel pet od 23 točk.

"Nisva bila sama, tokrat je igrala vsa ekipa. Skupaj smo prebrodili težke trenutke in se vrnili v igro. Ključna je bila energija, ki nam jo je dala publika. Na naslednjih tekmah moramo igrati bolje," je dejal Wade.

Mislil je predvsem na dejstvi, da je Boston vodil tri četrtine tekme - Miami se je v prvo vodstvo po začetnih minutah prebil šele na začetku zadnje četrtine, ter da je Miami zgrešil kar 16 prostih metov. Na njegovo srečo ti niso imeli vpliva na končni razplet, pa čeprav je LeBron James zgrešil dva takoj na začetku podaljška, štiri pa je Miami poslal mimo tudi v nadaljevanju dodatnega časa.

Navkljub zaostanku 0:2 v seriji na štiri zmage košarkarji Bostona ostajajo optimisti. "Saj veste, kaj pomeni gostovati v Bostonu. Nikomur ni prijetno in tudi Miami se bo moral krepko potruditi. Resda ima že dve zmagi, toda serija bo še dolga," pravi Mickael Pietrus.

Ključna figura za Boston bo verjetno Rajon Rondo. Tokrat je 44 točk dosegel ob metu iz igre 16:24, 10:12 s črte prostih metov, ob tem, da je zadel oba poskusa za tri točke.

"Bil je fenomenalen. Celo ekipo je nosil na ramenih ... Imeli smo veliko priložnosti za zmago, zato ostaja grenak priokus," je dejal trener Bostona Doc Rivers.

Ob Rondu so bili najboljši strelci pri Bostonu Paul Pierce z 21 točkami, Kevin Garnett z 18 ter Ray Allen, ki jih je zbral trinajst.

Tretja tekma bo v noči iz petka na soboto po slovenskem času.

Na zahodni obali je rezultat v finalu med San Antoniom in Oklahomo prav tako 2:0 za Spurs. Serija se danes seli v Oklahomo.