Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

pogovor Zoran Dragić košarkar Krke o finalu državnega prvenstva in načrtih za prihodnost

Pogovor z Zoranom Dragićem: Predsednika Houstona se ne zavrne

Ljubljana -  V dveh letih pri Krki se je Zoran Dragić razvil v enega najboljših slovenskih košarkarjev. Njegove igre niso ostale neopazne, zato bo čez nekaj dni odpotoval v Združene države Amerike, kjer se bo prek poletne lige poskušal prebiti v ligo NBA. V primeru, da mu ne uspe, pa ga čaka nastopanje v morda najmočnejši evropski ligi - v Španiji.

Nalagam galerijo
  • Zoranu Dragiću se obeta lepa košarkarska prihodnost, in sicer v ZDA ali v Španiji. (Foto: Matej Povše)
  • (Foto: Bojan Velikonja)

Šest dni je minilo od vaše zmage v državnem prvenstvu. Kako po nekaj prespanih nočeh gledate na uspeh Krke?

Na začetku sezone smo sestavili dobro moštvo, a so nas nato začeli zapuščati igralci - eden je šel v ligo NBA, dva sta samovoljno zapustila moštvo. Klub je iskal zamenjave, a so tudi novi igralci odhajali. Proti koncu sezone smo le našli dvanajst borcev in zasluženo osvojili naslov državnega prvaka.

Prvo finalno tekmo ste po slabi igri izgubili. Kako težko se je bilo zbrati v nadaljevanju serije?

Olimpija nas na prvi tekmi ni šokirala, bolj smo negativno presenetili sami sebe, saj smo šli v obračun prestrašeni in nervozni. Ljubljančani so nam vsilili njihov ritem igre. Toda vsi smo se zavedali, da slabše v nadaljevanju ne moremo več igrati, in nato s tremi zaporednimi zmagami pokazali iz kakšnega testa smo.

V soboto ste imeli v Novem mestu sprejem. Na nek način je bilo to za vas slovo od navijačev Krke.

Prevzemala so me močna čustva. V dveh letih mi je Novo mesto močno priraslo k srcu, čeprav sem Ljubljančan. Zahvaljujem se navijačem, predsedniku, vodstvu kluba, trenerju in soigralcem, ki so mi omogočili, da sem pri Krki močno napredoval. Vsak ima svojo pot in vesel sem, da je prišel čas, ko bom naredil v svoji karieri korak naprej, saj se za moje usluge zanima kar nekaj evropskih klubov.

Ste soigralcem ob slovesu dejali kaj posebnega?

Ne. Že kmalu po začetku sezone jim je bilo jasno, da je to moja zadnja sezona pri Krki. Tudi če želi klub kaj zaslužiti, je zdaj pravi čas, da odidem. Dejal sem jim le, da jih bom pogrešal. Odhodi so sestavni del košarke.

Kakšne načrte imate za poletje?

Sedemnajstega junija odhajam v Združene države Amerike, kjer bom dva tedna pred začetkom poletne lige v NBA individualno treniral, da bom maksimalno pripravljen. Nato me čaka pot v Houston in nekaj vadbe s soigralci, ki bodo nastopali za rakete. Skupaj bomo nato potovali v Las Vegas, kjer bomo odigrali okoli deset tekem.

Torej ste bili s strani Houston Rockets posebej povabljeni, da se udeležite poletne lige?

Moj agent Rade Filipović me je vprašal, če bi šel igrat poletno ligo za Houston. Imel sem tudi nekaj drugih možnosti, a je predsednik kluba dejal, da me spremljajo že dalj časa in da bi bili veseli, če bi na poletni ligi igral za njih. Takšne ponudbe se ne zavrača.

Jasno je, da boste v primeru, če se ne prebijete v ligo NBA, kariero najverjetneje nadaljevali v Španiji. Za vas naj bi se zanimala tudi Caja Laboral. Koliko resnice je v teh govoricah?

Če se ne prebijem v NBA, bom kariero zagotovo nadaljeval v Španiji. Po mojih informacijah se za mene zanima kar nekaj klubov, kateri točno pa ne vem, saj sem agentu dejal, naj s tem počaka, dokler ne vidim, kakšne možnosti bom imel v ZDA.

Po prihodu iz ZDA vas kmalu čaka reprezentančna akcija. Se je boste udeležili?

Zagotovo. Za mene je igranje za reprezentanco čast. Jasno je, da si želim prihodnje leto nastopiti na evropskem prvenstvu v Sloveniji, in te priložnosti ne nameravam izpustiti iz rok.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket