San Antonio in Oklahoma sta pokazala zelo zanimivo predstavo, polno preobratov. Po treh četrtinah so bili v boljšem položaju gosti, vodili so z 71:62, nato pa so domači zaigrali kot prerojeni, saj so v zadnji četrtini dosegli kar 39 točk. Ob tem pa so zaustavili še najboljšega strelca tekmecev Kevina Duranta, ki je v zadnjem delu iz igre zadel le dva meta. Ostroge so vpisale že 19 zaporedno zmago.

"V naši igri smo morali nekaj spremeniti, saj predvsem v tretji četrtini ni bilo prave energije. Morali smo zaigrati bolj samozavestno, bolj predrzno. Fantje so me poslušali in prva zmaga je tu," je po tekmi dejal domači trener Gregg Popovich. Najboljši strelec San Antonio Spurs je bil Manu Ginobili s 26 točkami, kar je njegov najboljši izkupiček v končnici. Tony Parker je dosegel 18, Tim Duncan pa 16 točk in zbral 11 skokov. Durant je za Oklahomo dosegel 27 točk in zbral deset skokov.

"Nimamo se česa sramovati. San Antonio igra najboljšo košarko v ligi, mi pa smo se z njimi enakovredno borili. Njihovi igralci s klopi so tokrat odločili, predvsem Ginobili je bil odličen," pa je športno priznal gostujoči trener Scott Bruce, čigar moštvo je na začetku zadnje četrtine še vodilo s 73:64, nato pa so domači z delnim izidom 9:0 izenačili, s košem Parkerja pa nekaj trenutkov pozneje tudi povedli s 55:74. Nato so Popovichevi varovanci povedli tudi že za deset točk in tekmo mirno pripeljali do konca, gostje so namreč na tri točke zaostanka oziroma končnega izida z uspešnim metom za tri točke prišli v zadnji sekundi.

Zmagovalec Zahoda se bo v velikem finalu lige NBA pomeril z boljšim iz finalnega dvoboja vzhodne konference med Miami Heat in Boston Celtics. San Antonio bo naslednjo tekmo gostil v torek.