Miami bo v finalu v tem delu lige, kamor se je uvrstil drugič zapored, igral z zmagovalcem dvoboja med Philadelphio 76ers in ekipo Boston Celtics, kjer je izid v zmagah izenačen na 3:3. Odločilna tekma bo v noči na nedeljo v Bostonu.

Igralce Indiane je pred dvobojem podžgal predsednik njihovega kluba in nekdanji legendarni igralec Bostona Larry Bird. Dokaj ostro jim je očital, da igrajo preveč medlo, preveč mehko. V prvi četrtini so domači zaigrali zelo dobro, povedli z 10:2 in 13:3 ter dobili ta del igre z 28:21.

Gostje so z delnim izidom 7:0 in trojko Mika Millerja izenačili (28:28) že v drugi minuti druge četrtine, dve minuti pred koncem prvega polčasa pa je James s svojo enajsto točko ponovno izenačil (45:45). Domači so drugi del tekme kljub temu začeli z dvema točkama prednosti (53:51). Skok so dobili z 20:10, vendar niso znali zaustaviti prvega strelca gostov. Wade je samo v drugih desetih minutah nanizal 20 točk.

Tretja četrtina se je začela z raztrgano igro na obeh straneh. Izid je bil zelo dolgo izenačen, praktično ves čas pa so imeli rahlo prednost gostje. Številnih napak so se v zaključku otresli igralci Miamija in v zadnji minuti prek četrte trojke Millerja ter tretje Maria Chalmersa dobili tretjo četrtino z 79:69.

Deset točk popotnice so gostje v zadnji četrtini prenesli v mirno končnico in tudi grožnje domačih, ki so se jim pred zadnjimi minutami nekajkrat približali, košarkarjev Miamija niso omajale na njihovi poti k zanesljivi zmagi. Mario Chalmers je za zmagovalce dodal 15 točk, Mike Miller 12, na drugi strani pa so bili najučinkovitejši David West (24), George Hill (18) in Danny Granger (15).

"To je bila zelo težka in vroča serija, polna preobratov. Po tem se je bom spominjal. Vzpone in padce so moji igralci prebrodili, za kar jim čestitam," je dejal trener Miamija Erik Spoelstra. "Wade in James sta bila izvrstna, v primeru, da bosta nadaljevala take predstave, bo to ekipo težko kdo ugnal. Če bi hoteli danes zmagati, bi morali prikazati svoj najboljši obraz, pa tega nismo storili. Bilo je preveč napak," pa je priznal strateg domačih Frank Vogel.