Superzvezdnik Miamija LeBron James je s soigralci izgubil še drugo tekmo konferenčnega polfinala proti Indiani, pri kateri je Roy Hibbert zbral 19 točk in pet blokad, George Hill je k zmagi dodal 20, Danny Granger 17 in David West 14 točk.

Prvi strelec gostov je bil tokrat Mario Chalmers s 25 točkami, znova pa ni bilo učinka največjih zvezdnikov moštva. James se je ustavil pri 22, vendar jih je le šest dosegel v drugem polčasu, povsem pa je tokrat odpovedal Dwyane Wade, ki je dosegel le pet točk pri poraznem metu iz igre 2-13. Tretji član "svete trojice" Chris Bosh zaradi poškodbe še drugič zapored ni stopil na parket, najverjetneje pa v seriji proti Indiani ne bo več igral, kar bo favoritom s Floride močno otežilo pot v finale vzhoda.

"Tekmo smo dobili v obrambi in pa v skokih. Pri tem je blestel Hibbert, ki pa je odlično igro v obrambi dopolnil tudi z napadom. To je bila gotovo ena od njegovih najboljših predstav, vsaj v tekmah, ki sem jih videl jaz. Imam občutek, da lahko dobimo to serijo, še posebno, ker Miami ne more računati na Chrisa Bosha. Toda občutek ni pomemben, mi moramo to pokazati na igrišču," je dejal trener Inidiane Frank Vogel, Hibbert pa ga je dopolnil: "Obramba je naša najboljša vrlina. In če smo agresivni, če igramo na nož, nas je težko premagati."

Odločilna za končni rezultat je bila predvsem tretja četrtina, ki so jo domači dobili s 26:12. Četrta tekma polfinala vzhoda bo v nedeljo prav tako v Indianapolisu.

Košarkarji San Antonia pa še naprej nizajo dobre predstave, saj so na krilih dvojca Tony Parker - Tim Duncan prišli še do 16. zaporedne zmage (deset so jih zbrali v rednem delu prvenstva) in v zmagah povedli z 2:0. Tokrat so s 105:88 premagali Los Angeles Clippers, pri čemer je Parker na svoj 30. rojstni dan dosegel 22 točk, Duncan pa 18. Blake Griffin z 20 točkami ni zmogel preprečiti še drugega poraza košarkarjev iz Kalifornije.

"Danes sem se počutil zelo močnega. V prvi tekmi so me praktično izključili iz igre, še tiste mete, do katerih sem prišel, sem zgrešil. A tokrat je bilo drugače. Po igrišču sem se lažje gibal, prihajal do metov, najpomembnejše pa je, da sem dobil lepo darilo za rojstni dan," je bil po tekmi zadovoljen Parker.