Kevin Garnett (27 točk in 13 skokov) in druščina so na tretji tekmi polfinala vzhoda prišli do druge zmage, potem ko so bili v gosteh pri Philadelphii boljši s 107:91. Poleg Garnetta se je izkazal tudi Paul Pierce, ki je kljub temu, da še ni povsem pozdravil poškodbe in še vedno čuti bolečine v kolenu, dosegel 24 točk in zbral 12 skokov. "Paul je košarkar, ki ima poleg znanja tudi veliko mero borbenosti. Še enkrat se je pokazalo, koliko nam pomeni," je bil poln hvale na račun Pierca trener Bostona Doc Rivers.

Ekipi sta pokazali kakovostno predstavo, naredili zelo malo napak; Boston sedem, Philadelphia pa devet. Rezultatsko je bila tekma izenačena le v prvi četrtini, ko pa so gosti v drugi prevzeli pobudo, je niso več izpustili iz rok. Vodili so tudi za 27 točk, njihova zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva, v zadnji četrtini je domačim uspelo poraz le nekoliko olepšati. "Danes nam je res veliko uspevalo. Če bomo tako nadaljevali, se nimamo česa bati," je bil po tekmi zadovoljen Garnett. Tudi četrta tekma bo na sporedu v Philadelphii.

Bolj izenačena tekma je bila v Oklahomi, kjer so domači v drugi tekmi polfinala zahodne konference na krilih Kevina Duranta še drugič ugnali jezernike. S serijo 9:0 v zadnjih 128 sekundah tekme so naredili preobrat in prišli do nove zmage, potem ko so še dobri dve minuti pred koncem zaostajali za sedem točk. Durant je bil z 22 točkami točkami najboljši strelec svoje ekipe, za ekipo iz Los Angelesa pa sta Kobe Bryant in Andrew Bynum vsak dosegla po 20 točk.

"To se nam ne bi smelo zgoditi. V zadnjih dveh minutah smo povsem odpovedali, tako v obrambi kot v napadu. A za zdaj še ni nič izgubljeno, čeprav se zavedamo, da moramo nekaj storiti. Dve zmagi na domačem igrišču sta nuja," je dejal trener jezernikov Mike Brown. Podoben mrk kot Los Angeles v zadnjih dveh minutah so imeli domači v tretji četrtini, v kateri so dosegli le 12 točk.

"Napad tokrat res ni bil na pravi ravni, toda pomembna je zmaga. Borbenost in želja sta danes odločili," pa je bil dobre volje Scott Brooks, trener Oklahome, ki je izenačila svoje najmanjše število doseženih točk na eni tekmi v letošnji sezoni.