Miami za prvo zmago s 95:86 v drugem krogu oziroma konferenčnem polfinalu sploh ni potreboval vseh treh nosilcev igre. LeBron James, ki je pred tekmo prejel priznanje za najkoristnejšega igralca rednega dela (MVP), je dosegel 32 točk in 15 skokov, Dwyane Wade je zbral 29 točk, Chris Bosh pa po 13 točkah v prvem polčasu v drugem ni igral zaradi bolečin v hrbtu.

Do navidez prepričljive zmage so zvezdniki s Floride prišli težje od pričakovanj. Do zadnje četrtine namreč nikoli niso vodili za več kot koš prednosti. Nato pa sta na sceno vendarle stopila James in Wade ter z 20 zaporednimi točkami poskrbela za domače slavje. "James je dokazal, da je naziv MVP prišel v prave roke. Ko je bilo najbolj potrebno, je odigral tako, kot samo on zna," je dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Vseeno je pri igralcih Miamija po tekmi ostal grenak priokus. Poškodba Chrisa Bosha lahko resno ogrozi njihove načrte o osvojitvi lige. "Upam, da bodo novice v ponedeljek dobre. Držimo pesti, da bo naš 'brat' zdrav in da nam bo lahko pomagal v nadaljevanju. Nemogoče je z enim človekom zapolniti njegovo vrzel, potrebno bo kar nekaj fantov," je po tekmi razmišljal Wade.

Chris Bosh se je poškodoval dobro minuto pred polčasom, ko je pri zabijanju prekršek nad njim storil Roy Hibbert. Bosh je za nekaj trenutkov obležal na tleh, se nato ob pomoči soigralcev dvignil in zadel dodatni prosti met, pri vračanju v obrambo se je znova prijel za hrbet in klecnil na kolena. Z bolečinami na obrazu je odšepal v slačilnico in se ni več vrnil na parket.

Clippers so se tretjič v 42 letih uvrstili v drugi krog končnice. Za zmago v odločilni sedmi tekmi imajo največ zaslug rezervisti Nick Young, Eric Bledsoe, Kenyon Martin in Mo Williams, ki so skupaj dosegli 33 točk, od tega 25 v zadnji četrtini. Hkrati so se izognili blamaži, da bi šele kot deveta ekipa v zgodovini lige zapravili vodstvo s 3:1 v zmagah. Clippers zdaj čaka prvi favorit na zahodu, ekipa San Antonio Spurs, ki počiva in se pripravlja na konferenčni polfinale že osem dni, saj je Utah Jazz izločila v štirih tekmah.

Memphisu podobno kot na prvi tekmi ni pomagalo domače igrišče. Tedaj so zapravili prednost 29 točk, tokrat pa so izjemno slabo metali iz igre. Ob komaj 35-odstotnem metu in ob vseh trinajstih zgrešenih poskusih za tri točke sta bila najboljša strelca Grizzlies Rudy Gay in Marc Gasol z devetnajstimi točkami.