Tekmo v Philadelphii je odločil Andre Iguodala, z 20 točkami najučinkovitejši strelec pri domačih, ki je dve sekundi pred koncem zadel oba prosta meta. Pri ekipi Bulls sta bila z 19 točkami najboljša Richard Hamilton in Luol Deng, ki je zbral še 17 skokov.

Chicago je igral brez poškodovanih Derricka Rosea in Joakima Noaha. "Mislim, da bi ne glede na to morali zmagati. Razočaran sem, ker smo izgubili, še bolj sem pa razočaran nad slabo predstavo moštva," je bil nezadovoljen trener bikov Tom Thibodeau. "Vsega še nisem bil sposoben dobro premisliti, saj mislim, da bi še morali igrati," je bil v stanju šoka Carlos Boozer, ki je zbral le tri točke ob metu iz igre 1-11.

Le 26 sekund pred koncem tekme je Chicago vodil z 78:75, nato pa je najprej zadel Thaddeus Young, Omer Ašik pa je za tem zgrešil oba prosta meta. Turški center je nato napravil še osebno napako nad Iguodalo, ki je odločil tekmo.

V finale se je uvrstil tudi Boston, ki je s 83:80 premagal Atlanto in prav tako dobil serijo s 4:2. Kevin Garnett je na tej tekmi dosegel 28 točk. Garnett je bil s 14 skoki najboljši skakalec in s petimi blokadami še prvi bloker tekme. Ob tem je ukradel tudi tri žoge. Paul Pierce je k zmagi Bostona pristavil 18 točk, Rajon Rondo pa 14. Pri gostih je bil z 18 najboljši Josh Smith, Joe Johnson pa jih je dal 17. V polfinalu vzhodne konference se bosta tako merila Boston in Philadelphia, ki je bila šele osmo moštvo po rednem delu.

Na zahodu pa bo med Denverjem in Los Angeles potrebna odločilna sedma tekma, ki bo v soboto v Los Angelesu. Ponoči je s 113:96 zmagal Denver in izid v zmagah poravnal na 3:3. Pri moštvu Nuggets je blestel Ty Lawson, ki je prispeval 32 točk, Corey Brewer pa jih je dodal 18. Pri jezernikih je bil najboljši Kobe Bryant, ki je dal 31 točk, Andrew Bynum pa je v statistiko vpisal 11 točk, ujel pa je še 16 odbitih žog.

Iz Denverja je zaokrožila tudi novica o policijski preiskavi domovanja rezervnega centra moštva Nuggets Chrisa "Birdmana" Andersena. Policisti so iz njegovega doma odnesli računalnik in ostalo računalniško opremo v preiskavi domnevne otroške pornografije.

Harden najboljši igralec s klopi

Košarkar moštva Oklahoma City Thunder, James Harden, je bil z velikim naskokom izbran za najboljšega šestega igralca lige NBA, oziroma igralca, ki v igro vstopa z rezervne klopi. Le 22-letni branilec je imel v sezoni povprečje 16,8 koša na tekmo in bil tretji najboljši strelec svoje ekipe.

Košarkar, ki je tudi na širšem spisku ameriške reprezentance za nastop na olimpijskih igrah v Londonu, je dobil kar 115 od 119 možnih glasov v izboru novinarjev, ki spremljajo ligo. Drugi je bil Louis Williams (Philadelphia 76ers), tretji pa Jason Terry (Dallas Mavericks).