Košarkarice celjskega Athleta so velike zmagovalke 21. sezone 1. SKL za članice. V svojem 15. in 12. zaporednem finalu so s tremi zmagami odpravile kranjski Triglav.

Štajerke so pot do osmega naslova v klubski zgodovini začele tlakovati že v uvodnih minutah. Po košu Tine Trebec (22 točk, 9 skokov), ki so jo izbrali za najkoristnejšo košarkarico finalnega niza, so ob koncu četrte minute povedle z 10:2, dobrih deset minut pozneje pa je prednost s košem iste košarkarice narasla že na 17 točk (33:16).

Triglavanke klub zaostanku niso vrgle puške v koruzo in se z dobrim začetkom drugega polčasa, ki so ga začele z osmimi zaporednimi točkami, še približale le na -3 (39:36). Še dodatno so Kranjčanke zapretile sredi 27. minute, ko je Ana Ljubenovič (8 točk, 8 skokov) zadela za 40:38, a se je nato njihov nalet zaustavil. Domače so se z delnim nizom 9:0 znova oddaljile (49:38).

Celjanke so naslov v svoje vitrine vrnile po dveh sezonah, v katerih je bil boljši kranjskogorski HiT, ki je pred to sezono razpustil člansko ekipo. Po sezoni 2007/2008 se je tudi prvič zgodilo, da je bil finalni niz končan že po treh tekmah. Poraženec finala, kranjski Triglav, je že z uvrstitvijo v finale dosegel zgodovinski uspeh, saj se mu je tja z novim trenerjem Tomom Orešnikom, ki ga je selektor Bori Zrinski imenoval tudi za enega izmed svojih pomočnikov, uspelo uvrstiti prvič v zgodovini kluba.