Na vzhodnem delu je ekipa Miami Heat premagala New York Knicks s 104:94 in prav tako povedla z 2:0 v zmagah, Indiana Pacers pa je odpravila Orlando Magics s 93:78 in izid v zmagah izenačila na 1:1.

Igralci Dallasa se bo skušal rešiti na naslednjih domačih tekmah, prva bo v noči pa petek po slovenskem času. Sicer so imeli na obeh uvodnih tekmah še v samem zaključku prednost, vendar so obakrat ostali praznih rok. Oklahoma je v zadnjih dveh minutah in pol nadoknadila sedem točk zaostanka. Kevin Durant (26 točk, 10 skokov) je zadel dva prosta meta 50,4 sekunde pred koncem za vodstvo domačih z 98:97, James Harden pa je nato s črte prostih metov nanizal štiri uspešne poskuse. Russell Westbrook (29) je bil prvi strelec domačih, dve točki več pa je na drugi strani dosegel Nemec Dirk Nowitzki (31). Slednji pa ni imel priložnosti za zadnje mete, ker je odgovornost v svoje roke prevzel Jason Terry in zgrešil dve trojki v zadnjih petih sekundah; 1,5 sekunde pred zvokom sirene je Durant dokončal delo z zadnjo točko na tekmi.

V Miamiju so Dwyane Wade (25 točk), Chris Bosh (21) in LeBron James (19 točk, devet podaj, sedem skokov) vodili domače do zmage z New Yorkom, ki je izgubil še dvanajsto zaporedno tekmo v končnicah in izenačil rekord NBA Memphis Grizzlies (od leta 2004 do 2006). Center gostov Amare Stoudemire (18) je bil zaradi svoje slabe predstave in dejstva, da njegovo moštvo od 29. aprila leta 2001 ni dobilo tekme po koncu rednega dela lige, tako besen, da si je na poti v slačilnico znesel nad omarico z gasilnim aparatom in si porezal roko. Zelo trdno obrambo Miamija je učinkovito prebijal le Carmelo Anthony (30 točk), ki pa je zadel le 12 od 26 metov.

David West (18 točk in 11 skokov), Danny Granger in George Hill (po 18 točk) in Paul George (17 točk, osem skokov) so bili ključni košarkarji Indiane. Slednja je bila veliko boljša v skoku v drugem delu, ko so njeni igralci ujeli 26 žog, Orlanda pa le 13. Obenem so imeli gostje, ki morajo zaradi poškodbe hrbta igrati brez svojega zvezdnika Dwighta Howarda, še na drugi tekmi zapored manj kot 40 odstotni izkoristek metov; tokrat 36 odstotnega. Tako je Glen Davis, prvi strelec poražencev, sicer vknjižil 18 točk in 10 skokov, vendar je zgrešil 11, zadel pa le pet poskusov iz igre.