Prav tako na zahodnem delu je San Antonio Spurs ugnal Utah Jazz s 106:91, z 1:0 v zmagah pa je na vzhodnem delu povedlo moštvo Atlante Hawks, ki je premagalo Boston Celtics s 83:74.

Čeprav je v Los Angelesu Kobe Bryant dosegel 31 točk, pa je bil prvo ime tekme Andrew Bynum. Jezernikom pred njim v 21 letih v končnicah ni uspelo doseči trojnega dvojčka, tokrat pa je Bynum zbral 10 točk, 13 skokov in 10 blokad, slednje pa je tudi izenačenje rekorda lige v končnicah. Center ekipe Lakers je blokiral neverjetnih 11 odstotkov vseh metov gostov, ki so na koš usmerili 90 poskusov. Pred Bynumom je za jezernike zadnji trojni dvojček po rednem delu sezone v zabeležil legendarni Magic Johnson v finalu lige leta 1991. Zelo blizu temu dosežku je bil tokrat tudi Španec Pau Gasol s 13 točkami ter po osmimi skoki in podajami. Centrska linija domačih je tako praktično zaprla večino poti pod obroč. Za Denver, drugo najmlajšo ekipo v zaključnem delu lige, je bil najučinkovitejši Danilo Gallinari (19 točk).

Če so bili Jezerniki ves čas prepričljivo boljši od igralcev Dernverja, pa so njihovi mestni tekmeci v Memphisu zaostajali že za 27 točk. Domači so bili v vodstvu kar 47 minut, preden je gostom uspelo priti do prednosti, zmago pa je ekipi Clippers zagotovil Chris Paul (14 točk) s prostima metoma 23,7 sekunde pred koncem. Prvi strelec domačih Rudy Gay (19 točk) je zgrešil zadnji poskus 0,9 sekunde pred zvokom sirene. Rezervist Nick Young (19 točk) je s tremi trojkami izdatno pomagal, da so gostje z delnim izidom 26:1 ob koncu preobrnili potek tekme.

V Atlanti je bil prvi mož tekme Josh Smith z 22 točkami in 18 skoki, domači pa so v prvem polčasu vodili že za 19 točk. Gostom je uspelo znižati zaostanek na vsega štiri točke, nato pa je njihov zvezdnik Rajon Rondo (20 točk, 11 podaj) povsem izgubil živce. Po sporno dosojeni osebni napaki 41 sekund pred koncem je napadel sodnika Marca Davisa, najprej z vpitjem, nato pa ga je po tehnični napaki zadel še s prsmi in bil izključen. Domači igralci so nato pridno napolnili koš tekmecev in slavili, Rondu pa grozi kazen.

Francoz Tony Parker (28 točk) in Tim Duncan (17 točk in 11 skokov) sta vodila San Antonio do prve zmage v končnicah zadnjih štirih sezon nad Utahom. Paul Millsap (20 točk) je bil s soigralci blizu domačim še vse do uvodnih minut tretje četrtine, ko se je najboljša ekipa lige v metanju trojk z izjemnim napadalnim učinkom v vsega dveh minutah tako oddaljila, da si je zagotovila varen zaključek tekme in enajsto zaporedno zmago.