Novomeški košarkarji so v osrednji tekmi lige Telemach ugnali Ljubljančane, z zmagoslavjem v Stožicah pa so osvojili tudi prvo mesto v ligi za prvaka ter si pred polfinalnimi in morebitnimi finalnimi obračuni v končnici priigrali prednost domačega igrišča.

Ljubljančani so porazno odprli tekmo, že v drugi minuti so zaostali za osem točk (0:8), pri izidu 3:12 pa je domači strateg trener Sašo Filipovski zahteval minuto odmora. Ta ni pripomogla k boljši predstavi domačih igralcev, Novomeščani so bili v vseh košarkarskih prvinah za razred boljši. V četrti minuti so gostiteljem ušli na +11 (14:3), tri minute kasneje na +13 (20:7), tik pred koncem zadnje četrtine pa na +16 (27:11).

V nadaljevanju se podoba ni spremenila, dolenjski košarkarji so imeli tudi v začetku druge četrtine, ki se je zaradi težav s semaforjem začela z 10-minutno zamudo, popoln nadzor na terenu, kar ob bledi predstavi domačih košarkarjev niti ni bilo posebno težko. V finišu prvega polčasa pa so Ljubljančani vendarle pokazali zobe, s consko obrambo so povsem onemogočili do tedaj razigrane in razpoložene Novomeščane, četrtino dobili z 22:15 in na velik odmor odšli z zaostankom sedmih točk (35:42).

V začetku drugega polčasa so maloštevilni gledalci videli obojestransko raztrgano igro, ljubljanska in novomeška zasedba pa sta v uvodnih šestih minutah dosegla zgolj po pet točk. Olimpija se je po koših Jake Blažiča in Sasuja Salina v 27. minuti približala na pet točk zaostanka (42:47), po novomeški minuti odmora pa so jim gosti znova ušli na varno razdaljo desetih točk (42:52).

Novomeščani so v 33. minuti ostali brez reprezentanta Eda Murića, ki si je prislužil peto osebno napako, a tega Ljubljančani niso izkoristili. V svojih vrstah - izjema je le Blažič - niso imeli razpoloženega posameznika. Jan Močnik je denimo na igrišču preživel slabih 27 minut, v tem času pa se - ob metu za tri točke 0:5 - sploh ni vpisal med strelce. Navkljub temu so se "zmaji" v 38. minuti približali na pet točk (60:65), slabo minuto pred koncem pa na štiri (65:69). A njihove upe na preobrat sta razblinila Mustafa Abdul Hamid in Zoran Dragić.

V novomeški ekipi so Dragić, Hamid in Afik Nissim dosegli po 12 točk, v ljubljanski pa je blestel Blažič, ki je dosegel 30 točk in pobral osem žog pod obema obročema.