Na tekmi proti Torontu se je najbolj izkazal Brandon Jennings s 25 točkami, Ersan Ilyasova pa je k zmagi dodal 19 točk in 15 skokov. Udrih je odigral 19 minut, a ostal brez točke in v statistiko vpisal zgolj en zgrešeni met, dva skoka in tri podaje. Na drugi strani je James Johnson za Toronto, ki je izgubil še četrto tekmo zapored, zbral 22 točk in 13 skokov. Plazilci so sredi druge četrtine ostali brez DeMarja DeRozana, saj je moral z igrišča, potem ko je v znak nestrinjanja z eno od sodniških odločitev žogo vrgel z igrišča.

"Razočaran sem, zelo sem razočaran. Nismo naredili tistega, kar se je pričakovalo od nas. Zato bi morali biti prav vsi zelo, zelo razočarani, če temu ni tako, mislim, da imamo velik problem," je bil po tekmi zaradi izgubljene končnice jezen trener Bucks Scott Skiles.

Milwaukee je do konca sezone potreboval še tri zmage, dokončno pa mu je vrata v končnico lige NBA zaprla ekipa Philadelphia 76'ers, ki si je z zmago nad New Jersey Nets (105:87) zagotovila zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v končnico. Tekma v Newarku bo sicer ostala zapisana v zgodovino lige NBA kot zadnja domača tekma New Jersey Nets, ki se bodo s poletjem preselili v novo dvorano v Brooklynu. New Jersey Nets bodo tako poslej Brooklyn Nets.

Že dan pred tem je brez nastopov v končnici dokončno ostal tudi Goran Dragić s Houston Rockets, ki so proti Miamiju vknjižili še sedmi poraz v zadnjih osmih tekmah.

San Antonio nadaljuje s suverenimi predstavami. Tokrat je za osmo zaporedno zmago padel Portland (124:89), ki so ga ugnali za kar 35 točk. Ostroge so z zmago potrdile mesto najboljšega moštva v zahodni konferenci in se izenačile s prvim moštvom Vzhoda Chicagom. V San Antoniu nikakor ne želijo ponoviti lanskega velikega spodrsljaja, ko so kot prvouvrščeno moštvo že v prvem krogu končnice izpadli proti Memphisu.