Prvo igralec tekme v Portlandu je bil prav gotovo Dragić, ki je dosegel največ točk na tekmi - 22. Houston je zadnje štiri tekme v gosteh končal brezhibno, s štirimi zmagami proti Chicagu, Los Angeles Lakers, Sacramento Kings in zdaj Portlandu. Za zmagovalce je Chase Budinger prispeval 15 točk, Houston, ki se še bori za končnico, pa je dobil šest tekem od zadnjih osmih odigranih. V dresu Portlanda, ki je na tekmi zaostajal že za 14 točk, je bil z 20 najboljši LaMarcus Aldridge.

Za odlične predstave v preteklem tednu je bil slovenski reprezentant nagrajen z nazivom igralca tedna v zahodni konferenci. "Zame bo letošnje poletje noro, ampak zdaj se osredotočam le na svoje igre, na vsaki tekmi želim biti najboljši. Z ekipo se koncentriramo na končnico," je po tekmi dejal Dragić, ki se mu po sezoni izteče pogodba s Houstonom.

V Milwaukeeju je Russell Westbrook dosegel 26 točk in Oklahomi izdatno pripomogel, da je drugič zapored zmagala. Tekma je bila sicer zelo ostra, sodniki so podelili kar sedem tehničnih prekrškov, poleg tega pa so izključili tudi napadalca Bucksov Larryja Sandersa. Slednji si je v drugi četrtini prislužil dve tehnični napaki. Oklahoma je zdaj dokončno prekinila negativni niz treh porazov, Kevin Durant je prispeval 19 točk. V dresu Milwaukeeja je bil z 18 točkami najboljši Ersan Ilyasova.

Los Angeles Lakers so v gosteh s 93:91 premagali New Orleans Hornets in to klub odsotnosti prvega igralca ekipe Kobeja Bryanta, ki je poškodovan. Pau Gasol je dosegel 25 točk in devet skokov, Ramon Sessions je dodal 17 točk, vključno s trojko za prednost +6 26 sekund pred koncem tekme. Jezerniki so s to zmago prekinili niz dveh zaporednih porazov. Za New Orleans, ki je v zadnji četrtini vodil še za osem točk, je Carl Landry prispeval 20 točk in 11 skokov, tudi Marco Belinelli je dosegel 20 točk.

V ostalih tekmah so Charlotte Bobcats klonili proti Washington Wizards s 85:113, Indiana Pacers so premagali Toronto Raptors s 103:98, Orlando Magic pa Detroit Pistons s 119:89. Memphis Grizzlies so bili od Los Angeles Clippers boljši s 94:85, Denver Nuggets od Golden State Warriors s 123:84, Utah Jazz so San Antonio Spurs ugnali z 91:84, Minnesota Timberwolves pa so morali Phoenix Suns priznati premoč z 90:114.