V skladu s sprejetim sklepom bo občina za prvenstvo v letih od 2012 do 2015 namenila 610.000 evrov. Večina svetnikov, ki so se priglasili k besedi, je sicer pozdravila samo sodelovanje na prvenstvu, a je izrazila bojazen, da bi današnje soglasje lahko odprlo pot novim nesmotrnim gradnjam.

Tako je Franco Juri (Zares) spomnil na projekte župana Borisa Popoviča o gradnji popolnoma nove dvorane z več kot 8000 sedeži. Zato se je vprašal, ali bo sodelovanje Kopra pri organizaciji prvenstva možno na podlagi "racionalnega pristopa" brez novih posegov v prostor in nepotrebnih investicij, ali pa bo nasprotno to "prva špranja", ki bo omogočila nove in nove posege.

Pirjevec je sicer spomnil, da je prvenstvo tako rekoč pred vrati, zato že zaradi tega dvomi, da bi prvenstvo priredili kjer koli drugje kot v obstoječi dvorani na Bonifiki.

Olga Franca (SLS) je problematizirala plačilo kotizacije za prvenstvo, ki po njenih besedah ne bo imelo nobenih bistvenih učinkov na turizem in gospodarstvo v Kopru, predstavlja pa dodatni strošek v času, ko občina krči celo sredstva za delovanje šol in krajevnih skupnosti.

Luka Juri (SD) je nasprotno poudaril, da prav v kriznem času potrebujemo tovrstne projekte, ki lahko pripomorejo k ponovnemu zagonu gospodarstva. Izpostavljati višino kotizacije kot problem, je po njegovem neumestno, saj je ta že dolgo časa znana. Nenazadnje pa je Juri spomnil, da gre za dolgoročno naravnanost Kopra v športni turizem, zato mora občina temu slediti.