Košarkarji Uniona Olimpije so tekmovanje v ligi Aba sklenili z dragoceno, štirinajsto zmago, ki jim je prinesla končno šesto mesto. Za zaključnim turnirjem v Tel Avivu so Ljubljančani zaostali vsaj tri zmage, so si pa zato na stežaj odprli vrata evrolige v prihodnji sezoni. Po posebnem točkovanju so za šesto mesto prejeli 15 točk, kar pomeni, da imajo pred najbližjim zasledovalcem, Krko, 18 točk prednosti. Za uvrstitev v evroligo jim zdaj v ligi Telemach zadostuje že tretje mesto, ob predvidevanju, da bi Novomeščani postali državni prvaki.

Vložek na zadnji tekmi v Stožicah je bil precejšen za obe ekipi; zeleno-beli so lovili šesto mesto, Budućnost pa se je potegovala za končno tretje mesto, ob katerem bi se na zaključnem turnirju izognila domačemu Maccabiju. Breme je očitno v prvem polčasu slabo vplivalo na domače igralce, ki niso znali zaustaviti napadov gostov, nadaljevanje pa je prineslo povsem drugo zgodbo.

Union Olimpija je med 23. in 35. minuto naredila izjemen delni rezultat 33:9, ki jo je od zaostanka 32:41 pripeljal do prednosti 65:50. Niz košev na začetku zadnje četrtine (delni izid 13:2) je začel kapetan Goran Jagodnik, nadaljeval Jaka Blažič, zaključil pa Jan Močnik. A četudi je bila prednost petnajstih točk pet minut pred koncem na videz visoka, so gledalci trepetali do zadnjih sekund. Gostje so se namreč v zaključku povsem približali, ob koncu pa je vse dvome s kazenske črte rešil najboljši posameznik pri domačih Sasu Salin (15 točk, trojke 3:5).