Italijani so po porazu 0:2 na prvi tekmi pri AZ Alkmaarju doma sicer zmagali z 2:1, a zamudili lepo priložnost, da si zagotovijo vsaj podaljšek. V tretji minuti so namreč z enajstmetrovke povedli, od iste minute igrali tudi z igralcem več, 12 minut pozneje je Antonio Di Natale dosegel še svoj drugi gol, toda da podaljška ne bo, je bilo jasno že v 31. minuti, ko je končni rezultat postavil Erik Falkenburg.

PSV-ju po porazu 2:4 ni uspelo popraviti vtisa s prve tekme, v kateri se je prebudil šele ob koncu. Španci so tudi tokrat prvi povedli, na začetku drugega polčasa je v polno zadel Francoz Adil Rami. Vse, kar je uspelo nizozemski ekipi, je bil gol v 64. minuti, ki ga je dosegel Olli Toivonen. Matavž je igral vso tekmo, a se v statistiko ni vpisal.

Za veliko presenečenje so poskrbeli nogometaši Athletica Bilbaa, ki so izločili veliki Manchester United. S 3:2 so zmagali že v gosteh, uspeh z Otoka pa so potrdili tudi z domačo zmago z 2:1. Fernnando Llorente in Oscar De Marcos sta poskrbela za vodstvo Baskov z 2:0, Wayne Rooney, strelec obeh golov Manchestra na prvi tekmi, je poraz le ublažil.

Izpadel je tudi drugi klub iz Manchestra, City je moral priznati premoč lizbonskemu Sportingu. Portugalci so bili z 1:0 boljši v Lizboni, na povratni tekmi pa že v prvem polčasu dosegli dva gola. Prednost so v drugem delo sicer zapravili, Manchester je dvema goloma Sergia Aguera in Maria Balotellija z enajstmetrovke povedel s 3:2, kar pa je bilo zaradi več golov v gosteh Sportinga premalo za napredovanje.

V četrtfinale so se uvrstili še Hannover, ki je doma še drugič ugnal Standard iz Liegea, tokrat kar s 4:0, Schalke, Metalist iz Harkova in Atletico iz Madrida. Schalke je po porazu z 0:1 na Nizozemskem tokrat s 4:1 ugnal nizozemski Twente, ki ga je s tremi goli pokopal predvsem njihov rojak Jan Klaas Huntelaar. Metalist si je zmago proti Olympiakosu in napredovanje zagotovil v zadnjih minutah povratnega dvoboja v Pireju, v katerih je spreobrnil zaostanek 0:1 iz prvega obračuna in skupni zaostanek 0:2 po prvem polčasu povratnega obračuna. Atletico je proti Bešiktašu v Carigradu zmagal s 3:0, domačo tekmo pred enim tednom pa je dobil s 3:1.