Na domačem parketu sta se izkazala Antawn Jamison z 28 točkami in novinec Kyrie Irving, ki je zablestel v zadnji četrtini in pomagal Clevelandu do zmage. Kar šest domačih košarkarjev je doseglo vsaj 11 točk - Jamison (28), Irving (21), Ramon Sessions (15), Daniel Gibson, Tristan Thompson in Alonzo Gee (vsi po 11) -, skupaj pa so prvič v sezoni Cleveland popeljal do tretje zaporedne zmage. Prvi strelec Houstona, ki je izgubil še šesto od zadnjih sedmih tekem, je bil Luis Scola s 30 točkami.

Več uspeha je imel drugi Slovenec v NBA Beno Udrih. Ta je igral 25 minut, dosegel 11 točk, zbral še štiri podaje ter skok in ukradeno žogo, njegov Milwaukee pa je slavil zmago v Torontu s 105:99. Največ sta k slavju Milwaukeeja, ki je bil zdesetkan zaradi poškodb, prispevala Ersan Ilyasova z 31 točkami in 12 skoki ter Drew Gooden z 21 točkami. V boju za zadnje mesto v končnici vzhoda imajo zdaj košarkarji Milwaukeeja tekmo prednosti pred New York Knicks. Pri gostiteljih sta se najbolj izkazala DeMar DeRozan z 21 točkami in Jerryd Bayless s 16.

Los Angeles Lakers so v domačem Staples Centru s 97:94 premagali Boston. Izkazala sta se Kobe Bryant s 26 točkami in Andrew Bynum, ki je dosegel odločilni koš 15,7 sekunde do konca. "Res uživamo v zmagah nad Bostonom," je dejal Bynum, potem ko so jezerniki svoje večne tekmece premagali še tretjič zapored. Bynum je končal pri 20 točkah in 14 skokih, španski zvezdnik Pau Gasol pa je k zmagi dodal še 13 točk in 13 skokov. "Odlično smo se odzvali kot ekipa in tekmo nadzorovali vse do konca. V napadu smo prikazali nekaj izjemnih akcij, tudi obrambne akcije so nam šle dobro od rok," je soigralce pohvalil Gasol.

Jezerniki so si nabrali prednost 15 točk, ki pa so jo nato zapravili in slabe tri minute pred koncem zaostajali z 89:94. A niso se predali in na krilih razigranega Bynuma prišli do nove zmage. "Andrew se je res neverjetno izboljšal. V težkih trenutkih na terenu mu povsem zaupam in vedno upraviči izkazano zaupanje. Spet je vso tekmo odlično igral," pa je soigralca pohvalil prvi zvezdnik Los Angelesa, Bryant.

Prvi strelec Bostona, ki je doživel šele drugi poraz v zadnjih osmih tekmah, je bil Rajon Rondo s 24 točkami in desetimi podajami, Ray Allen je zbral 17 točk, Brandon Bass pa 15.

Na drugih tekmah je New York doma izgubil proti Philadelphii s 94:106, Orlando je bil s 107:94 boljši od Indiane, Memphis je slavil zmago v Denverju s 94:91, Atlanta v Sacramentu s 106:99, Golden State pa pri Los Angeles Clippers s 97:93.