Najboljši strelec Houstona je bil Luis Scola z 18 točkami. Houston je prvič izgubil po štirih zaporednih zmagah. Pri domačem moštvu se je izkazal C. J. Miles z osebnim rekordnim izkupičkom (27 točk).

V ligi NBA je zaigral tudi Beno Udrih, ki je z Milwaukee Bucks izgubil v gosteh pri Boston Celtics (96:102). Udrih je v 22 minutah dosegel osem točk in vpisal še štiri podaje. Pri keltih se je izkazal Rajon Rondo z že tretjim trojnim dvojčkom v tej sezoni (15 točk, 11 skokov, 10 podaj).

New York je na krilih Carmela Anthonyja (22 točk) in Jeremyja Lina (19 točk, 13 podaj) premagal Cleveland s 120:103. Košarkarji Chicaga so v gosteh premagali San Antonio (96:89). Lanski MVP rednega dela Derrick Rose je dosegel 29 točk. Rose jo je odnesel brez posledic po trčenju s Tonyjem Parkerjem. Biki so na zadnjih 13 tekmah kar enajstkrat zmagali. Košarkarji Chicaga so šele drugo moštvo v sezoni, ki je odneslo zmago iz San Antonia.

Kljub zlomljenemu nosu in pretresu možganov, posledici grdega prekrška nad njim na tekmi vseh zvezd lige NBA, je Kobe Bryant odigral ključno vlogo pri zmagi Los Angeles Lakers nad Minnesoto Timberwolves (104:85). Bryant si je pomagal z zaščitno obrazno masko, s katero si je zavaroval poškodovan nos, dosegel pa je sijajnih 31 točk, sedem skokov in osem podaj. Jezerniki so 17. zapored slavili nad Minnesoto. Bryant, nad katerim se je v nedeljo v Orlandu znesel Dwayne Wade, je zadel kar devet od desetih prostih metov.

"Takšen je Kobe. Mislim, da ga ne more prav nič zaustaviti, da bi kar obsedel na klopi. Tudi če bi imel zlomljeni obe noge, bi nadaljeval," trener Lakersov Mike Brown ni bil presenečen nad zavzetostjo poškodovanega Bryanta.

Vodilno moštvo lige NBA Oklahoma City Thunder je na krilih Kevina Duranta (23 točk) in Russella Westbrooka (22 točk, 13 skokov - osebni rekord sezone) vpisalo šesto zaporedno zmago, ko je z 92:88 ugnalo košarkarje Philadelphia 76'ers.

Uspešen večer je tudi za Španca Marca Gasola (22 točk, 11 skokov) in Mika Conleyja (20 točk, 10 podaj), ki sta bila ključna pri zmagi Memphis Grizzlies nad branilci naslova Dallas Mavericks (96:85). Dallas je imel dvojno smolo, saj je vodilni strelec Dirk Nowitzki predčasno končal tekmo zaradi bolečine v predelu križa.