Pri zmagovalcih se je s 27 točkami v zgodovino zapisal Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), ki je postal igralec z največ doseženimi točkami na All Starsih (271). Prehitel je legendarnega Michaela Jordana (262), hkrati pa se je s štirinajstimi nastopi na tekmah zvezd izenačil z rekorderji Jerryjem Westom, Karlom Maloneom in Shaquillom O'Nealom. Pri poražencih je Lebron James (Miami) dosegel 36 točk.

Nekaj tisoč kilometrov stran od soja žarometov na rdeči preprogi Hollywooda, kjer so podeljevali znamenite oskarje, se je na športnem spektaklu zbralo štiriindvajset najboljših igralcev lige NBA. Kot je to običajno na tovrstnih ekshibicijskih tekmah, je bila v ospredju zabava in manj prava košarka. V Orlandu je bilo to še zlasti očitno v prvem polčasu, ko si je Zahod nabral visoko prednost 88:69.

V nadaljevanju tekme so zvezdniki z vzhoda, katerim je načeloval LeBron James, zaigrali resneje v obrambi, počasi nižali zaostanek in se dve minuti pred koncem po delnem izidu 31:12 povsem približali (150:149). V zadnjem napadu so imeli celo priložnost za podaljšek, vendar je Deron Williams zgrešil poskus izza črte 7,24 m. Poleg Jamesa je pri Vzhodu izstopal Dwyane Wade, ki je postal šele tretji igralec v zgodovini tekem All Stars s trojnim dvojčkom (24 točk, 10 skokov, 10 podaj).

Medtem ko je v teatru Kodak največ vredni kipec pobral film Umetnik, je v dvorani Amway pokal MVP odnesel Kevin Durant. "Biti izbran za All Stars je že velika čast, osvojiti ta kipec, ki predstavlja sanje vsakega otroka, pa je nekaj neverjetnega," je bil po tekmi navdušen Durant. Naziv je osvojil v - po mnenju mnogih - najlepši dvorani v ligi, kamor se je All Stars vrnil prvič po letu 1992, ko je naziv MVP osvojil Magic Johnson.

V Orlandu so košarkarske eksibicije potekale od petka, ko je ob robu tekme novincev zablestel španski reprezentant Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves) z novim Guinnessovim rekordom v zaporednih zadetih metih izza košarkarske table. Zadel jih je osemnajst. V soboto je Jeremy Evans (Utah Jazz) zmagal v zabijanju, Francoz Tony Parker (San Antonio Spurs) je bil najboljši v spretnostih, Kevin Love (Minnesota Timberwolves) pa v metanju trojk.