Lin - v Miamiju je iz igre metal obupnih 1-11 - je sicer v zadnjih 11 tekmah, ko se je iz rezervista prelevil v enega najbolj priljubljenih igralcev lige, dosegal v povprečju po 23,9 točke in 9,2 podaje. Tokrat sta ga povsem zasenčila domača zvezdnika Chris Bosh s 25 in Dwyane Wade z 22 točkami, LeBron James pa je tekmo končal pri 20 točkah. Miami pa je dosegel osmo zaporedno zmago, skupaj z Oklahomo pa ima pred premorom zaradi zvezdniške preizkušnje v Orlandu zdaj najboljši izkupiček v ligi (27 zmag in sedem porazov).

"Zasluži si vse čestitke. Vedeli smo, da ga bo težko ustaviti, a nam je uspelo, ker smo ga nenehno pokrivali," je taktiko boja proti Linu razkril Wade. Lin pa je dodal: "Nekaj sem se naučil. Na vseh tekmah pač ne moreš zmagati, lahko pa se vprašam, kaj bi lahko naredil bolje."

Oklahoma je tako kot Miami spet zmagala in ostala skupaj z njim na vrhu lestvice NBA. Tokrat je bila boljša od jezernikov iz Los Angelsa. Blestel je Kevin Durant s 33 točkami, Russell Westbrook jih je dodal 19. Zmaga proti kalifornijski ekipi je bila že 12. zaporedna na domačem terenu, pri gostih pa je Kobe Bryant sicer dosegel 24 točk, a zanje porabil ogromno metov (7-24), Pau Gasol pa jih je dodal 22.

Dvojni dvojček Josha Smitha (22 točk in 12 skokov) je pomenil levji delež za zmago Atlante, ki je na dvoboju z Orlandom prekinila niz treh porazov. Orlando ni imel tako razpoloženih igralcev, vseeno pa se je tudi Dwight Howard z 12 skoki in 12 točkami lahko veselil dvojnih številk. Na tekmi med San Antoniom in Denverjem je DeJuan Blair z 28 točkami izenačil rekord kariere, za ostroge pa je Tony Parker dodal 16 točk in 12 podaj. San Antonio si je tako hitro opomogel po ponižanju v Portlandu, ko je pred dvema dnevoma izgubil kar s 97:137.