Za osmo mesto na lestvici vzhodne konference NBA morajo Udrih in soigralci prehiteti New York oziroma morda šestouvrščeno ekipo Boston Celtics. "New York zdaj igra dobro. Če hočemo imeti kakšne možnosti, se bomo morali res zamisliti in začeti igrati tako, kot je treba. Recimo, da smo danes začeli. Vendar ima New York dober nalet," je v pogovoru povedal Udrih.

V New Yorku zadnje čase vlada prava košarkarska vročica, ki je mesto ob reki Hudson ni doživelo dolga leta. Razlog so odlične igre Jeremyja Lina, ki polni dvorano Madison Square Garden z navijači, fenomen pa je dobil tudi svoje ime "Linsanity". Udrih je najprej dejal, da "Linsanity" ne spremlja, nato pa dodal, da je temu težko uiti, saj so televizije polne Lina.

"Je dober igralec in sem vesel zanj. Pri Golden State ni dobil priložnosti, zdaj pa jo je v New Yorku. Vsa čast. Dobro igra," je dejal Udrih, ki v primerjavi z lansko sezono letos doživlja obratno usodo. Udrih je imel lani pri Sacramento Kings najboljše povprečje v svoji karieri lige NBA s 13,7 točke na tekmo, pri čemer je v 79 tekmah igral povprečno po 34,6 minute. Do ponedeljka je bilo njegovo povprečje v letošnji sezoni le 5,3 točke na tekmo, pri čemer igra pol manj časa kot lani (16,5 minute).

Kluba ne bi zamenjal

Na vprašanje, kaj meni, da je vzrok, da letos igra manj kot v lanski sezoni, je odgovoril, da vzroka ne pozna. "Še sam ne vem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Treba je ostati pozitiven. Bliža se rok za zamenjave klubov in ne vem, kaj bodo naredili. Lahko se zgodi tudi kakšna menjava. Karkoli rečem, je v zraku. Še ne morem reči stoodstotno. Kaj je razlog, pa ne bi vedel," je dejal Udrih.

Poškodb trenutno nima, na letošnjo skrajšano sezono pa se je v času stavke igralcev lige NBA dobro pripravil tudi s pomočjo osebnega trenerja Boštjana Kuharja, ki ga je za to priložnost pripeljal iz Slovenije. Trener Bucksov Scott Skiles na vprašanje o Udrihu ni želel odgovoriti, z izgovorom, da je na novinarski konferenci po tekmi, ko Udriha ni omenil, povedal že vse.

"Osebno kluba ne bi zamenjal. Klub je v redu, razen minutaže, ki mi ni ravno všeč. Pri teh letih lahko še nekaj let igram košarko na visoki ravni, potem pa bo potrebno počasi razmišljati, kaj bom delal po košarki. Vem, da lahko kakšnih 25 do 30 minut še lahko igram na dobrem, visokem nivoju. Tako lahko tudi veliko več dam kateri drugi ekipi ali pa tej ekipi. Odvisno od tega, kaj se bo zgodilo," je pojasnil Udrih, ki meni, da posebnih nesoglasij v ekipi ni in bi lahko bili zanesljivo višje na lestvici.

Poleti ga v Slovenijo ne bo

Na vprašanje, kakšni so njegovi načrti za prihodnost, je odgovoril, da o tem še ne razmišlja. "Star sem 29 let in imam še kakšnih šest let igranja košarke. Bomo videli," je dejal Udrih, ki sicer razmišlja tudi o trenerski karieri v NBA, načrtov za selitev v Evropo pa nima. Prav tako je dejal, da ga letos poleti verjetno ne bo v Slovenijo, ker načrtuje udeležbo na šoli za trenerje v ZDA, kar organizira združenje igralcev lige NBA.

Udrih je januarja povedal, da je pripravljen igrati za slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji. Lani na evropskem prvenstvu v Litvi ni igral. Januarja 2011 je povedal, da več ni mogel prestaviti poroke z zaročenko Michelle Wiley, letos pa je razložil, da poroka ni bila vzrok zavrnitve, ampak nesoglasja z nekdanjim selektorjem Memijem Bećirovičem.

Ko je reprezentanco prevzel Božidar Maljkovič, za katerega Udrih pravi, da sta v dobrih odnosih, pa poroke, po njegovih besedah, ni bilo več možno prestaviti. Udrih v nedeljo glede igranja za reprezentanco na evropskem prvenstvu 2013 ni bil več povsem natančen. "Rekel sem ja ali pa ne. Bomo videli," je povedal Udrih in se hitro odpravil z slačilnice.